17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal(VIDEO) Salubritatea a băgat insectele în ceaţă

(VIDEO) Salubritatea a băgat insectele în ceaţă

Salubritatea a băgat insectele în ceaţă, la propriu. Acţiunea a avut loc noaptea trecută, în Parcul „Nicolae Romanescu“, şi a fost prima în care au fost folosite generatoarele de ceaţă rece şi caldă din dotarea societăţii.

Un video cu acţiunea de noaptea trecută a fost postat pe pagina de socializare a SC Salubritate Craiova SRL, iar imaginile par desprinse din filmele SF. Două vehicule dotate cu tunuri de ceaţă care se mişcă în toate direcţiile circulă pe aleile din parc, iar un al treilea încheie convoiul, pulverizând în spate un fum dens. Vizate au fost insectele dăunătoare aflate la stadiul de adult, după cum a anunţat Salubritatea. Vezi VIDEO aici: https://www.facebook.com/SalubritateCraiova/videos/668188897597857

„Noaptea trecută, Parcul Nicolae Romanescu a fost prima oprire a colegilor noștri implicați în operațiunea de dezinsecție prin pulverizare terestră a insecticidelor folosite pentru combaterea insectelor dăunătoare aflate la stadiul de adult. Insecticidele folosite pentru tratamentele efectuate pe spațiile verzi nu sunt periculoase pentru oameni, mediu, animale, pești și păsări. Generatoarele de ceață rece și caldă au fost purtate de noile autovehicule achiziționate anul acesta de societatea noastră“, a fost mesajul postat pe Facebook de Salubritate SRL.

Salubritatea a băgat insectele în ceaţă, în Parcul „Romanescu“. Urmează Parcul Tineretului

Campania de dezinsecție prin pulverizare terestră a insecticidelor pe domeniul public a fost reluată luni, 25 aprilie. Intervenția a fost întreruptă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile înregistrate în Craiova după data de 14 aprilie, când a avut loc, pe suprafața lacurilor din parcurile craiovene, operațiunea de larvicidare, respectiv combaterea insectelor dăunătoare aflate la stadiul de larvă.

Echipele care acționează la nivelul Craiovei au început cu Parcul „Nicolae Romanescu“ și zonele adiacente, urmând ca la noapte să se intervină în Parcul Tineretului. Dezinsecția pe spațiile verzi din cartierele Craiovei va fi demarată în noaptea de 27 spre 28 aprilie, aceasta urmând să se desfășoare în funcție de condițiile meteorologice existente. Dezinsecția se va face pe o suprafață totală de aproape 750 de hectare. Produsul biocid folosit în cadrul acestei intervenții este Solfac Trio EC140 NF, avizat de Ministerul Sănătății.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS