11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljL-au prins cu ajutorul camerei video de la platforma de gunoi

L-au prins cu ajutorul camerei video de la platforma de gunoi

La aproape o lună de la montarea primelor camere video la platformele de gunoi din oraş, acestea au înregistrat primul incident.

Cameră video

Un craiovean a fost amendat de Poliţia Locală cu 1.000 de lei pentru depozitarea necorespunzătoare a gunoiului la platforma de gunoi. Acesta a fost surprins de camera video amplasată chiar lângă platforma de gunoi de pe strada General Mihail Cerchez din cartierul Brazda lui Novac. S-a întâmplat în data de 06.04.a.c la ora 02.15, la platforma de gunoi de lângă blocul C4.
Scopul acestora este acela de a-i determina pe craioveni să colecteze în mod civilizat deşeurile menajere şi mai ales pe cele reciclabile. Poliţia Locală este cea care supraveghează şi primeşte în timp real toate imaginile de la camere la dispecerat. În Craiova, la platformele de gunoi au fost montate până acum 15 camere.

Camere video


„Camerele video de supraveghere montate la platformele de deşeuri din oraş sunt achizitionate de ADI ECODOLJ şi monitorizate de Poliţia Locală a Municipiului Craiova în baza Protocoalelor de Colaborare pentru punerea în Aplicare a Dispoziţiilor Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 107/2021.
În ceea ce priveşte aplicarea sancţiunilor, potrivit Protocolului de Colaborare, acestea sunt aplicate de Poliţia Locală a Municipiului Craiova”, spune directorul ADI EcoDolj, Adela Plăcintescu.

15 platforme de gunoi sunt monitorizate video

Cele 15 camere video şi cel care urmează să fie amplasate în tot oraşul sunt cu „ vedere pe timp de zi şi de noapte, cu comunicaţie de tip TCP/ IP. Amplasarea acestor camere a fost aleasă în funcţie de obiectivele care se află în zonă şi de gradul de vizibilitate al punctelor respective. În funcţie de necesitate o parte din camerele video va avea ataşat un difuzor tip horn, bazat pe tehnologie IP. Pe această cale, operatorul din dispecerat se poate adresa persoanelor supravegheate şi să descurajeze astfel activităţi nedorite”.


Primele camere video de supraveghere stradală au fost amplasate strict la platformele de gunoi din anumite zone ale oraşului, cunoscute ca locuri unde sunt aruncate deşeuri la întâmplare. au mai fost amplasate și acolo unde, craiovenii nu respectă normele de depozitare şi colectare. Aceste 15 camere de supraveghere au fost montate la platformele de gunoi şi se intenţionează ca toate punctele de colectare a deşeurilor din Craiova să fie monitorizate.

Unde nu sunt camere, vine Corpul de Control

Supravegherea platformelor de gunoi din Craiova nemonitorizate video cade în sarcina celor de la Corp de Control, subordonată ADI EcoDolj. Craiovenii trebuie să ştie că la platformele la care nu sunt camere video, pot fi „filaţi” de angajaţii ADI EcoDolj. Aceştia anunţă Poliţia Locală dacă îi surprind că aruncă gunoiul pe jos sau depozitează deşeurile în containerul greşit.


„Ca urmare a acţiunilor echipei Corp Control la sfârşitul anului trecut s-au aplicat de către Poliţie peste 150 de sancţiuni contravenţionale pentru depozitarea deşeurilor pe domeniul public, în alte zone decât cele special amenajate/autorizate şi pentru neîncheierea de contracte cu operatorul de salubrizare.
Corpul de Control monitorizează fizic, de luni până vineri, platformele de colectare a deşeurilor din toate zonele oraşului Craiova.


Începând cu luna februarie 2022, o echipă a Corpului de Control a fost prezentă zilnic în teren împreună cu Poliţia Locală şi cu cei doi operatori de salubrizare, în acţiunea de control pentru depistarea celor care încalcă legea, pentru a identifica terenurile publice, acolo unde există deşeuri abandonate de către locuitorii oraşului şi pentru a sancţiona cetăţenii care aruncă deşeurile pe domeniul public”, a mai explicat Adela Plăcintescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS