3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieSe caută constructor şi pentru ultimul tronson al drumului Segarcea - Zăval

Se caută constructor şi pentru ultimul tronson al drumului Segarcea – Zăval

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj caută constructor şi pentru ultimul tronson al drumului judeţean Segarcea – Zăval, rămas nereabilitat. Este vorba de DJ 561B Segarcea (DJ 561) – Drănic – Padea – Valea Stanciului – Horezu Poienari – Gângiova – Comoşteni – Zăval (DN 55A), sectorul dintre Segarcea şi Drănic (tronsonul I).

Drumul are 36 de kilometri, dar a fost împărţit în trei tronsoane egale, pentru a se putea obţine finanţare europeană. Un tronson a fost deja modernizat (Horezu Poienari – Zăval), iar la drumul dintre Valea Stanciului şi Padea se lucrează. Acum va urma şi tronsonul Segarcea – Drănic, cu care se va închide practic complet modernizarea DJ 561B.

Procedura de achiziţie a lucrărilor de execuţie pentru obiectivul de invesţii „Modernizare DJ 561B Segarcea (DJ561) – Drănic – Padea – Valea Stanciului – Horezu Poienari – Gângiova – Comoşteni – Zăval (DN 55A), tronsonul I, km 0+000 – 12+130“ a fost lansată la sfârşitul săptămânii trecute, termenul de depunere a ofertelor fiind data de 2 mai. „Prin proiect se propune modernizarea drumului judeţean 561 B, între Segarcea şi Drănic, care va rezolva problema conexiunii slabe cu reţeaua TEN-T, atât a comunităţilor rurale cât şi urbane, deoarece leagă nodul secundar Craiova cu Dunărea, ca parte a TEN-T, şi prin punctul de control Bechet cu nodurile terţiare Bechet şi Oryahovo, asigurând în acelaşi timp legătura cu podul peste Dunăre între Calafat şi Vidin, ca parte a reţelei TEN-T“, se explică în anunţul de participare la licitaţie.

Se caută constructor şi pentru ultimul tronson al drumului Segarcea – Zăval. Valoarea lucrărilor: 6,7 milioane de euro

Valoarea estimată a lucrărilor de modernizare a celor 12 km dintre Segarcea şi Drănic este de 28.103.607,44 lei (fără TVA). Adică 33.443.293 de lei cu TVA (circa 6,7 milioane de euro). Lucrările de modernizare a drumului judeţean 561B includ, pe lângă partea carosabilă, şi acostamente, trotuare, drumuri laterale, accese la proprietăți, podețe, treceri de pietoni, intersecții, stații de autobuz, parcări/zone de refugiu, parapeți, ziduri de sprijin, plus partea de siguranța traficului.

Criteriul de atribuire a contractului este „cel mai bun raport calitate – preţ“, iar preţul va reprezenta 90% din ofertă. Diferenţa va fi făcută de perioada de garanţie oferită de constructor. Punctaj maxim va primi firma care va oferi o garanţie de 5 ani. CJ Dolj a solicitat o perioadă minimă de 3 ani, drept garanţie a lucrărilor. Ofertele cu o perioadă de garanţie mai mică vor fi considerate neconforme.

„Odată cu finalizarea acestui tronson, tot drumul Segarcea – Zăval va fi modernizat“

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile, crede că şantierul de pe tronsonul I al DJ 561B s-ar putea deschide în această vară. „Încă un proiect important urmează să înceapă în următoarele luni: modernizarea drumului județean DJ 561B, pe tronsonul cuprins între localitățile Segarcea și Drănic, pe o lungime de 12 km. Licitația pentru execuția acestui drum a fost deja lansată, astfel că, în această vară, șantierul va fi deschis. Tronsonul 1 urmează să fie modernizat pe actualul traseu al drumului, cu intervenții importante la structură, dar și amenajarea de acostamente, podețe, stații de autobuz, treceri de pietoni, spații de parcare, trotuare și accese la proprietăți. În plus, se vor monta parapeți metalici, dar și panouri de semnalizare pentru trecerile de pietoni și stâlpi de iluminat pentru parcări cu panouri solare și LED“, a anunţat Cosmin Vasile, pe pagina sa de socializare.

„Obiectivul nostru este acela de a crește calitatea condițiilor de circulație și de a asigura o conexiune rapidă a unei regiuni cu o populație de peste 11.000 de locuitori cu principalele puncte de interes din zonă: Craiova și sudul județului, cu portul Bechet. Modernizarea DJ 561B, pe tronsonul Segarcea – Drănic, se va realiza cu fonduri europene atrase printr-un proiect transfrontalier realizat în parteneriat cu districtul Montana, din Bulgaria. Odată cu finalizarea acestui tronson, tot drumul DJ 561B, Segarcea-Zăval, va fi modernizat“, a mai menţionat preşedintele CJ Dolj.

Se lucrează la drumul dintre Valea Stanciului și Padea

Drumul judeţean 561B Segarcea (DJ 561) – Zăval (DN55A) este deja în lucru. Vorbim aici de tronsonul dintre km 12+130 şi km 24+260, Valea Stanciului – Padea. Modernizarea celor 12 km de drum a demarat în toamna anului 2020 şi ar putea fi gata până la finele anului 2022. Lucrările sunt executate de firma craioveană Strade Bauunternehmung SRL, contractul de execuţie având o valoare de 30.429.757,42 lei (fără TVA), circa 7,3 milioane de euro (cu TVA). Iniţial, termenul de realizare a lucrărilor a fost de 12 luni, însă el a fost prelungit pentru că a fost nevoie de o revizuire a proiectului tehnic.

Lucrările sunt destul de complexe, pentru că modernizarea nu se referă doar la asfaltarea părţii carosabile, ci şi la construirea a 17 podeţe tubulare şi a unor casete de lărgire a drumului. Asta pe lângă partea de acostamente, trotuare, drumuri laterale, accese la proprietăți şi partea de siguranța traficului. Unele lucrări au fost executate anul trecut, restul fiind programate în acest an. Pentru cei 12 km de drum dintre Valea Stanciului și Padea, constructorul Strade Bauunternehmung va oferi o garanţie a lucrărilor de cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS