24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Craiova: Fără găini şi animale în oraş

Primăria Craiova: Fără găini şi animale în oraş

Administraţia locală craioveană vrea să schimbe Regulamentul pentru gospodărire oraşului. Drept urmare, câteva din articolele Regulamentului adoptat în anul 2021 vor fi modificate. În plus, administraţia locală craioveană umblă şi la sancţiunile care decurg din nerespectarea măsurilor impuse de regulament. Modificările nu sunt unele dintre cele mai spectaculoase, primăria impune craiovenilor să nu mai crească animale şi găini şi să nu mai arunce gunoiul de grajd lângă casă, să desfiinţeze grajdurile.

Ce aduce nou Regulamentul pentru gospodărirea oraşului pus în discuţie publică de către Primăria Craiova faţă de cel adoptat în 2021? Legat de creşterea animalelor şi păsărilor, măsura era prevăzută şi în vechiul Regulament, dar îi viza numai pe craiovenii care locuiesc în zona A şi B a Craiovei. Modificările sunt mult mai restrictive acum. Creşterea păsărilor şi a animalelor este intrezisă în toată Craiova.

„Se interzice creşterea animalelor şi păsărilor(cu excepţia animalelor de companie, a păsărilor de expoziţie şi a porumbeilor implicaţi în activităţi columbofile) în municipiul Craiova”, se arată în art. 24, alin 1 din proiectul de Regulament.

Locuitorii urbei care sunt depistaţi că au în gospodărie păsări şi animale vor fi amendaţi. Creşterea acestor este o contravenţie.
În acelaşi articol se mai precizează:

„Este interzisă lăsarea liberă a animalelor pe domeniul public/privat al Municipiului Craiova”.

Animalele găsite libere pe domeniul public vor fi luate de către RAADPFL. Acestea pot fi revendicate în termen de cinci zile de către proprietar, condiţia este să plătească o amendă şi banii cheltuiţi cu întreţinerea animalelor.

Resturile din grajduri tronează în curțile oamenilor

Fără grajduri şi coteţe

Modificările Regulamentului fac vorbire şi despre faptele care vor fi considerate contravenţii. În primul rând, creşterea animalelor şi păsărilor este o contravenţie şi va fi sancţionată ca atare.

Amplasarea adăposturilor pentru creşterea animalelor pe domeniul public/privat al municipiului Craiova precum şi în incinta proprietăţilor, fără respectarea legislaţiei în vigoare„, este şi aceasta tot o contravenţie. Primăria Craiova nu vrea să mai vadă gunoi de grajd aruncat la marginea drumului sau în zonele periferice, gunoi rezultat în urma creşterii păsărilor şi animalelor de către craioveni. depozitarea sau abandonarea gunoiului de grajd este considerată contravenţie. Şi lăsarea liberă a animalelor pe domeniul public sau privat este tot contravenţie.


Fosele septice şi platformele pentru depunerea gunoiului în curţi sau grădini nu sunt agreeate de administraţia locală. Dacă acestea nu sunt amplasate şi construite cu respectarea legislaţiie în vigoare sunt contravenţii.
Prin acelaşi Regulament craiovenii vor fi obligaţi să treacă la dezinsecţia, deratizarea şi dezinfecţia proprietăţilor pe care le deţin. Aceste operaţiuni trebuie făcute cu firme specializate. Acestea sunt singurele modificări pe care le aduce noul Regulament aflat în consultare publică pe site-ul Primăriei Craiova

Sancţiuni

În privinţa sancţiunilor acestea vor fi cele prevăzute în actualul Regulament. Acestea pornesc de la 500 de lei şi ajung până la 2. 500 de lei pentru persoanele fizice. În cazul persoanelor juridice amenzile sunt mai mari, cuprinse între 1 000 de lei 2.500 de lei. Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor se face de către primar şi împuterniciţii acestuia precum şi de Poliţia Locală Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS