10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCinci străzi pavate cu piatră cubică vor fi asfaltate

Cinci străzi pavate cu piatră cubică vor fi asfaltate

Mai multe străzi pavate cu piatră cubică şi piatră de râu din Craiova vor fi modernizate.


Acestea, cinci la număr, vor fi asfaltate pentru prima dată prin acordul cadru încheiat între „Municipiul Craiova și asocierea DOMARCONS SRL și DRUM CONCEPT SRL„. Administraţia locală este acum la momentul aporbării documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii. Este vorba de străzi din cartierul Lascăr Catragiu: strada Teleajenului, Târnava, Drobeta, Sinaia şi Bega. La acest moment străzile beneficiază de utilităţi şi nu ar mai risca să fie sparte după primul strat de asfalt.
Prima pe lista străzilor care urmează să fie modernizate este strada Bega. „Strada Bega are o lungime de 420.50 m. Din punct de vedere funcțional, prezintă o stare de degradare rea la nivelul sistemului rutier datorată traficului și intervențiilor la nivelul utilităților; prezintă trotuare puternic degradate; o scurgerea a apelor pluviale deficitară; circulația se desfășoară cu greutate”, se arată în Raportul privind aprobarea documentației DALI. Pentru modernizarea acestei străzi primăria Craiova scoate de la bugetul local 1.780.430,84 de lei(inclusiv TVA). Din care construcţii montaj (C+M), inclusiv TVA 1.437.067,13 lei. Durata de execuţie a investiţiei este de 6 luni.

Strada Bega
Strada Bega

Asfalt în locul pietrei de râu

Următoarea pe lista modernizărilor este strada Sinaia din cartierul Lascăr Catargiu. Este o stradă pavată cu piatră cubică pe care nu s-a pus un petic de asfalt niciodată. „Starea de degradare accentuată se datorează atât faptului că apa băltește în zona drumului cât și în zona adiacentă din vecinătatea drumului datorită lipsei unui sistem de colectare și evacuare a apelor în lungul drumului„, se spune în Raport. Pentru modernizarea acestei străzi costurile se ridică la 2.674.583,70 lei. Din care construcţii montaj (C+M), inclusiv TVA 2.209.711,26 lei Şi aici lucrările se vor desfăşura pe parcursul a şase luni.

Strada Drobeta are ieşire chiar la bulevardul Ilie Balaci. Cu toate acestea este o stradă pavată cu piatră de râu şi piatră cubică. Aceasta se află într-o stare accentuată de degradare la fel ca şi străzile anterioare şi este lipsită de canalizare pluvială. Aceasta va fi reabilitată pe întreaga sa lungime de 797 de metri, atât partea carosabilă cât şi trotuarele. Costurile lucrării se ridică la 3.482.004,04 de lei. Ultimele pe lista modernizării sunt strada Târnava şi strada Teleajenului. Pentru strada Târnava, valoarea lucrărilor ajunge la 3.180.141,10 de lei. Este cea mai costisitoare lucrare din lotul de cinci străzi, dat fiind faptul că este şi cea mai lungă dintre aceste artere de circulaţie. Modernizarea străzii Teleajenului va costa municipalitatea 2.022.178,87 de lei (inclusiv TVA). Aici va fi realizată şi canalizare pluvială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS