10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCNI mai bifează o creşă în Dolj, la Calafat

CNI mai bifează o creşă în Dolj, la Calafat

Compania Naţională de Investiţii (CNI) mai bifează o creşă în judeţul Dolj. După ce a primit de la Primăria Craiova două terenuri pentru a construi două creşe mari, pentru maxim 110 copii (11 grupe), CNI va finanţa construirea unei creşe şi în municipiul Calafat. Nu de „tip mare“, precum cele de la Craiova, ci una mică, pentru maxim 40 de copii (4 grupe).

Deocamdată, totul este doar pe hârtie, dar proiectul de la Calafat este mai avansat, pentru că a fost deja lansată procedura de achiziţie a lucrărilor (la Craiova doar s-a predat amplasamentul către CNI). Pentru proiectare – faza adaptare la amplasament, asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor şi execuţie lucrări pentru proiect Tip – „Construire creşă mică, municipiul Calafat, strada Cobuz, nr. 5”, Compania pune pe masă 10 milioane de lei (TVA inclus).

Valoarea estimată a unei creşe de tip mare, precum cele dorite a se realiza la Craiova, este de 22.478.830,10 de lei (TVA inclus). Pentru construirea creşei de la Calafat, costul estimat este de 8.410.302,88 lei (fără TVA), adică 2 milioane de euro, cu TVA. Din aceşti bani, cheltuielile estimate cu proiectarea şi asistenţa tehnică sunt de 116.092,74 lei, iar cele cu organizarea de şantier de 160.212,54 lei. Investiţia de bază are o valoare estimată de 8.133.997,60 lei (fără TVA).

CNI mai bifează o creşă în Dolj. Aşteaptă ofertele până pe 18 mai

Criteriul de atribuire a contractului este „cel mai bun raport calitate – preţ“, unde preţul contează în procent de 75%. Diferenţa este dată de experienţa profesională a managerului de proiect, arhitectului-şef, inginerului proiectant de structuri pentru construcții, inginerului proiectant pentru instalaţii sanitare şi a inginerului proiectant pentru instalaţii electrice. Termenul limită de primire a ofertelor este 18 mai.

Modelul tip de creşă, din cele construite cu fonduri de la CNI

În ceea ce priveşte creşele de la Craiova, CNI nu a lansat până acum vreo procedură de achiziţie a lucrărilor. Una dintre creşe va fi construită în cartierul Romanescu, pe strada Potelu, pe un teren de 9.112 mp, iar cealaltă în cartierul Veterani, pe strada Artileriei (zona blocurilor ANL), pe un teren în suprafață de 9.818 mp. Ambele terenuri aparțin domeniul privat al Craiovei, ele fiind predate libere de sarcini Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, pe bază de protocol, pentru realizarea investiției de către Compania Naţională de Investiţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS