5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCNI construiește două creșe în Craiova în valoare de peste 22 de milioane de lei fiecare

CNI construiește două creșe în Craiova în valoare de peste 22 de milioane de lei fiecare

În Craiova, în cartierul Romanești se vor construi două creșe. Costul lucrărilor va fi suportat din bani guvernamentali prin CNI. Creșele vor fi de tip mare, unde își pot desfășura activitatea 11 grupe, adică110 copii. Valoarea investiției se ridică la 22.478.830,10 de lei cu TVA pentru fiecare creșă. În Craiova sunt nouă creșe.

Acum Primăria Craiova are obligația să pună la dispoziție terenul, în suprafaţă de 9112,81 mp pe care se va constui una dintre viitoarele creșe.

“Având în vedere prevederile Ordinului M.L.P.D.A. 1207/26.08.2021, prin care a fost aprobată realizarea unei crese mari în municipiul Craiova, în cadrul Programului de construire creşe noi, Compania Naţională de Investiţii „CNI”S.A., prin adresele înregistrate la Primăria Municipiului Craiova sub nr. 153811/31.08.2021 și nr.157002/06.09.2021, a solicitat în vederea realizării investiţiei, predarea amplasamentului pe care se va realiza investiția, către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii „CNI”S.A. care va realiza investiţia. Astfel, prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr.397/2021 s-a aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Naţională de Investiţii „CNI”S.A., pe bază de protocol, a amplasamentului situat în intravilanul municipiului Craiova, cartier Romanescu, str. Potelu, T27, P1, aflat în administrarea Consiliului Local al Municipiului Craiova, în suprafaţă de 9.112,81 mp”, se arată în proiectul de HCL.

Administrația locală craioveană trebuie acum să treacă terenul respectiv din domeniul privat al municipiului în domeniul public.Totodată primăria trebuie să finanțeze cheltuielile pentru racordurile la utilități.

Al doilea teren

Totodată, primăria Craiova trebuie să mai predea CNI încă un teren în suprafață de 6.840 mp situat în zona Potelu- blocurile ANL, strada Artileriei. Aici va fi construită cea de-a doua creșă.

“Având în vedere prevederile Ordinului M.L.P.D.A. 1207/26.08.2021, prin care a fost aprobată realizarea unei crese mari în municipiul Craiova, în cadrul Programului de construire creşe noi, Compania Naţională de Investiţii „CNI”S.A., prin adresele înregistrate la Primăria Municipiului Craiova sub nr. 153811/31.08.2021 și nr.157002/06.09.2021, a solicitat în vederea realizării investiţiei, predarea amplasamentului pe care se va realiza investiția, către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii „CNI”S.A. care va realiza investiţia. Astfel, prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr.396/2021 s-a aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii ,,CNIˮ -S.A., pe bază de protocol, a amplasamentului (imobil constituit din teren, în suprafaţă de 6840 mp, cu numărul cadastral 247444), situat în intravilanul municipiului Craiova, str.Artileriei, nr.13, jud.Dolj (fost str.Artileriei, Zona Blocurilor ANL, Cartier Veteranilor), aflat în administrarea Consiliului Local al Municipiului Craiova”, se arată în proiectul de HCL.

A fost aprobată construirea a 138 de creșe în țară

Conform ordinului Ministrului Dezvoltării, în fiecare municipiu din fiecare județ poate fi construită o creșă. În prima fază, a fost aprobată construirea unei creșe în fiecare municipiu din țară și a două clădiri de creșe în municipiile care au peste 100.000 de locuitori. Ordinul de ministru permite construcția unor creșe noi în 102 municipii din toată țara și cele 6 sectoare ale Capitalei, dacă autoritățile locale depun, și pentru cele 91 de proiecte aprobate, cerere completă în acest sens, incluzând terenul disponibil pentru construcție și justificarea numărului de copii pe baza indicilor de natalitate.

Pe baza ordinului de ministru se vor putea semna, la începutul anului viitor, primele contracte cu constructorii. Astfel, se va putea începe construcția primelor creșe din Programul național de construire de creșe al Ministerului Dezvoltării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS