10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSalubritatea cumpără o instalaţie care omoară ţânţarii, dar purifică şi aerul

Salubritatea cumpără o instalaţie care omoară ţânţarii, dar purifică şi aerul

Operatorii Primăriei Craiova achiziţionează şi închiriază echipamente şi utilaje necesare activităţilor pe care le fac. RAADPFL-ul închiriază utilaje pentru pavarea străzilor, Salubritatea, instalaţii pentru dezinsecţie, dar şi pentru combaterea poluării.

Alee pietruită Craiova
Alee pietruită Craiova

RAADPFL Craiova se pregăteşte asiduu pentru reparaţii pe străzile Craiovei, cu precădere cele pavate cu piatră cubică şi piatră de râu care cad în sarcina Regiei. Operatorul întreţine şi repară străzile de pământ şi cele pavate cu piatră din oraş. Ulterior Primăria Craiova decontează costurile lucrărilor. Pentru aceste lucrări Regia urmează să închirieze pe lângă utilajele din dotare şi alte utilaje dimpreună cu şoferii. Totodată, Regia plusează în zona spaţiilor verzi, motiv din care operatorul închiriază şi pentru acest domeniu mai multe utilaje cu şofer cu tot. Drept urmare, Regia închiriază opt utilaje şi este dispusă să plătească de la 54.301,40 de lei la cel mult 1.520.961,60 de lei. Pentru aceste activităţi RAADPFL-ul intenţionează să închirieze două utilaje cu cilindru compactor inclusiv şoferi, două cisterne de apă, un autogreder, un excavartor şenilat cu cupă pentru săpat, un buldozer, şi un buldoexcavator pe roţi. Toate utilajele vin la pachet cu şoferii.

Stradă pietruită
Stradă pietruită

Pavajul aducător de bani

Utilajele vor rămâne la dispoziţia RAADPFL până în luna februarie 2023. Se vor încheia două contracte, primul până în luna august 2022, iar cel de-al doilea până în februarie 2023. Reprezentanţii Regiei spun că în acest fel îşi completează parcul de utilaje pentru a asigura activitatea pentru întreg anul 2022. Acestea vor fi folosite pentru lucrările comandate de Primăria Craiova, dar şi pentru terţi. Regia scoate milioane de lei din pietruirea străzilor din Craiova. De exemplu, Regia deținută de Primăria Craiova a încasat de la bugetul local un milion de euro în primele trei luni ale anului 2020.Banii au venit din reparațiile și pavaj cu piatră spartă și bolovani de râu efectuate pe străzi. Pentru anul acesta Sectorul „reparaţii străzi“ aduce Regiei un venit de circa 5 milioane de lei, după cum rezultă din bugetul Regie pentru anul în curs.

Salubritatea cumpără o instalaţie pentru combaterea poluării aerului

Dezinsecţie
Dezinsecţie

Nici Salubritatea nu se lasă mai prejos. SRL-ul Primăriei Craiova cumpără echipamente pentru stârpirea ţânţarilor. Operatorul este dispus să plătească pentru noile echipamente 550.000 de lei. Aceasta va chiziţiona două generatoare de ceaţă rece pentru care plăteşte 300.000 de lei fără TVA. Este ştiut faptul că aceste generatoare sunt folosite în perioada caldă pentr stârpirea ţânţarilor, dar şi a altor insecte în oraşul Craiova.

Cel de-al doilea contract constă în achiziţia unei „instalaţii duale de pulverizare cu turbină de presiune pentru activităţi de dezinsecţie şi combaterea poluării aerului”. Pentru această instalaţie, operatorul plăteşte 250.000 de lei fără TVA.


„Achiziția celor două generatoare de ceață rece are scopul de a eficientiza dezinsecția în municipiul Craiova, reducând timpul de intervenție în cadrul etapei de dezinsecție terestră pe domeniul public, dar și de a sprijini extinderea acestei activități în restul județului Dolj. Instalația duală de pulverizare va fi folosită pentru activitatea de dezinsecție, fiind potrivită pentru pulverizarea insecticidelor pe bulevarde și în parcuri, dar în mod special pentru purificarea aerului, în sensul diminuării pulberilor în suspensie PM 10 și PM 2,5 din atmosferă”, a declarat Cristina Ghenea, purtător de cuvânt al SC Salubritate Craiova SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS