8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLucrări la reţeaua de canalizare de 8 martie, chiar pe strada 8 martie

Lucrări la reţeaua de canalizare de 8 martie, chiar pe strada 8 martie

În Craiova continuă lucrările de introducerea a reţelei de canalizare pe străzile de la periferia municipiului, dar şi cele de reabilitare a reţelei actuale de apă. Ambele tipuri de lucrări fac parte din Masterplanul de apă şi apă uzată al Doljului, un proiect european de 445,8 milioane de euro care trebuie implementat până la sfârşitul anului viitor.

Două mari contracte se află în derulare în Craiova, acestea vizând extinderea rețelelor de apă și canalizare în zona de est şi zona de vest a oraşului. Luna trecută, în Craiova se lucra pe aleea 3 Plaiul Vulcănești, acolo unde s-a introdus canalul colector, în timp ce pe strada Stejarului au fost montate ultimele racorduri din conducta principală spre proprietăți.

Şi ieri s-a lucrat, în ciuda vremii de afară. Ca o coincidenţă, de 8 martie au fost efectuate racordurile la proprietăţi chiar pe strada 8 martie. „Continuă proiectul prin care se introduce canalizare pe toate străzile din Craiova, dar și cel prin care se reabilitează rețeaua existentă de apă. Astăzi, 8 martie, echipele de muncitori efectuau racorduri la proprietăți chiar pe strada 8 martie, din cartierul Bariera Vâlcii. Având în vedere vremea nefavorabilă, ce nu permite săpături pe toate tipurile de sol, se efectuează probe de etanșeitate pe străzile Stejarului, Prelungirea Rovine și Aleiile 2 și 3 Gârlești. Constructorul acționează și pentru reabilitarea rețelei de apă pe Aleea I Primăverii, acolo unde vechea conductă este înlocuită cu un sistem modern, realizat din pafsin“, a anunţat, ieri, primarul Olguţa Vasilescu, pe pagina sa de socializare.

Pe unde s-a mai introdus reţea de canalizare în Craiova

Lucrările de introducere a reţelei de canalizare în Craiova au demarat anul trecut, când la periferia municipiului au fost deschise mai multe şantiere, de către acelaşi constructor. S-a lucrat în paralel în cartierul Făcăi, dar şi pe Calea Brezei, strada Tulcea, strada Dorobanți, alea IV Izvorul Rece și strada Giurgiu. Lucrările mai sus menţionate sunt parte a contractului „Reabilitare și extindere rețele de apă și canalizare în zona de Vest a Municipiului Craiova”, în valoare de 72 de milioane de lei, fără TVA. La finalul lor, cartierele Rovine II, Izvorul Rece, Brestei, Mofleni, Catargiu şi Făcăi ar urma să aibă canalizare menajeră.

Reabilitarea rețelei de alimentare cu apă în zona de vest a Craiovei se face pe o lungime de 3.872 de metri, în timp ce extinderea rețelei de canalizare presupune introducerea a 58.112 metri de conducte. De lucrări se ocupă asocierea DSE Consulting SRL – Thermal Pipes Solutions SRL – Utalim SA. Aceeaşi asociere lucrează la introducerea canalizării menajere şi extinderea reţelei de apă în zona de est a Craiovei. Aici intră cartierele Bariera Vâlcii, Drumul Apelor, Plaiul Vulcănești, Valea Roșie (unde se extinde rețeaua de alimentare cu apă a cartierului ANL), Craiovița Nouă, 1 Mai, dar şi în zona de la Podul Consul până la Niela. În total, rețeaua de canalizare se extinde pe o lungime de aproximativ 30.000 de metri. Contractul de execuţie are o valoare de 82.611.548,26 lei (fără TVA).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS