10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Craiova plăteşte aproape 5 milioane de euro pentru aparate de joacă şi fitness

Primăria Craiova plăteşte aproape 5 milioane de euro pentru aparate de joacă şi fitness

Primăria Craiova licitează pentru a doua oară achiziţia de echipamente noi destinate locurilor de joacă. Administraţia locală craioveană intenţionează să înlocuiască echipamentele de joacă vechi şi deteriorate cu „echipamente corespunzătoare din punct de vedere tehnic şi calitativ, dar şi completarea locurilor de joacă cu echipamente noi, în zonele unde acestea sunt insuficiente“. Valoarea contractului este de cel mult 24.627.605 de lei şi cuprinde echipamente pentru locurile de joacă, dar şi echipamente de fitness. Acestea vor fi amplasate la locurile de joacă din oraş şi în parcuri.

Primăria Craiova şi-a propus să înlocuiască echipamentele de joacă vechi şi deteriorate cu altele noi. Acum caută o firmă care să vină cu completări la locurile de joacă, dar să şi amenajeze altele noi.
Primăria Craiova şi-a propus să înlocuiască echipamentele de joacă vechi şi deteriorate cu altele noi. Acum caută o firmă care să vină cu completări la locurile de joacă, dar să şi amenajeze altele noi.

În vara anului trecut, primăria Craiova a mai lansat o licitaţie. A mers pe varianta unui acord cadru pe patru ani pentru furnizarea şi montarea de echipamente pentru locurile de joacă. Valoarea estimată a contractului a fost între 9 milioane de euro (minimum) şi 18 milioane de euro (maximum). La acel moment, primăria era dispusă să plătească pentru noile echipamente de joacă între 44.993.627,13 lei şi 82.303.848,20 lei (fără TVA), cu montaj în termen de 60 de zile de la primirea comenzii.
La data de 1 septembrie 2021, Primăria Craiova a anulat megalicitaţia de 18 milioane de euro, invocând „abateri grave de la prevederile legislative“. „Abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului. Procedura de atribuire se anulează în conformitate cu prevederile art. 212 alin. (1) lit. c) şi alin. (2) din Legea nr. 98/2016, coroborat cu prevederile art. 59 alin. (3) din HG nr. 395/2016, cu modificările şi completările ulterioare“, este anunţul care apare în sistemul electronic, la licitaţia care avea ca obiect „Achiziţie cu montaj echipamente locuri de joacă – acord cadru“.

Primăria dă până la 24.627.605 de lei pe echipamentele destinate locurilor de joacă

Loc de joacă/foto arhiva GdS
Loc de joacă/foto arhiva GdS

La sfârşitul săptămânii trecute, administraţia locală craioveană a revenit la ideea echipării locurilor de joacă din Craiova cu noi componente. Prin urmare a publicat în SEAP licitaţia prin care anunţă că achiziţionează echipamente pentru locurile de joacă, dar şi echipamente fitness. Achiziţia este împărţită în două loturi, unul pentru achiziţia de echipamente pentru locurile de joacă, cel de-al doilea lot, pentru achiziţionarea unor echipamente de fitness.
Primăria cumpără noile echipamente, „Pentru înlocuirea echipamentelor de joaca vechi, deteriorate cu echipamente corespunzătoare din punct de vedere tehnic şi calitativ dar şi completarea locurilor de joacă cu echipamente noi în zonele unde acestea sunt insuficiente, pentru a satisface necesităţile de agrement ale grupului ţintă căruia le sunt destinate, respectiv copiilor şi adolescenţilor”.
Valoarea totala estimata a contractului este între 10.821.566 (2.185.999 euro) de lei şi 24.627.605 (4.974.874 euro) de lei. Valoarea estimată fără TVA pentru primul lot de echipamente este între 10.046.950 şi 23.078.373 de lei. Pentru cel de-al doilea lot, adică cel cu echipamnete fitness, valoare estimată este de 774.616 – 1.549.232 de lei fără TVA.
Ofertele sunt aşteptate până la data de 11.04.2022, când acestea vor fi deschise.

Loc de joacă
Loc de joacă

Ce echipamente cumpără primăria

Lista echipamentelor de joacă include: balansoare pe arcuri cu figurine 3D, figurine pe arc (delfin,elefant, buburuză), balansoare tip caracatiţă, tobogane, leagăne tip hintă cu două locuri, complexuri de joacă şi covor din cauciuc turnat şi tartan. În cel de-al doilea lot, cel cu echipamentele de fitness vor fi cumpărate aparate simulator vâslit şi mers, aparate pentru dezvoltarea muşchilor de la picioare, aparate pentru dezvoltarea muşchilor de la mîini şi spate, aparate torsionare corp, aparate extensie picioare, aparate de fitness în aer liber. Pentru ambele loturi lista echipamentelor care urmează să fie achiziţionate este mult mai mare. Aparatele vor avea o garanţie de 24 de luni din momentul recepţiei. După ieşirea din garanţie ofertantul este obligat să asigure piese de schimb, dar contra cost pentru o perioadă de cinci ani.
Locaţiile unde vor fi amplasate aceste echipamente vor fi ulterior stabilite, se arată în caietul de sarcini.

Loc de joacă
Loc de joacă

Contractul cu King Industrial Enterprises SRL, unul păgubos

La precedentul acord cadru similar, primăria a ieşit în pierdere cu 3 milioane de euro. Firma King Industrial Enterprises SRL cea care a câştigat atunci licitaţia a livrat echipament de proastă calitate şi la un preţ cam piperat. Primăria Craiova a mers în instanţă ca să recupereze prejudiciul. A câştigat în instanţă procesul cu King Industrial Enterprises SRL pentru recuperarea prejudiciului, dar firma are datorii mari şi şansele ca municipalitatea să recupereze aceşti bani sunt infime

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS