7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUSR iese la atac: „Organizația PNL Craiova nu este la prima trădare“

USR iese la atac: „Organizația PNL Craiova nu este la prima trădare“

Consilierii municipali din partea USR au luat atitudine după deznodământul şedinţei de luni a Consiliului Local Craiova, în urma căreia a fost desemnat noul viceprimar al Craiovei, în persoana liberalului Răzvan Diaconu. Modul cum s-a derulat şedinţa, prezentat pe larg de GdS, a fost contestat de consilierii liberali, care au acuzat PSD de jocuri de culise. 

PNL se pregătea să-l propună ca viceprimar pe preşedintele filialei locale, Marian Vasile, dar Răzvan Diaconu s-a autopropus. PSD a acceptat, a votat şi jocul s-a încheiat. USR cere liberalilor din CL Craiova „să renunțe la propaganda de opoziție față de PSD, atâta timp cât își doresc funcții în subordinea primarului PSD“. În plus, le aduce aminte faptul că „organizația PNL nu este la prima trădare în rândul consilierilor locali“. 

„În ședința Consiliului Local Municipal din data de 28.02.2022 a fost desemnat, prin vot, noul viceprimar al Craiovei, Răzvan Diaconu, consilier local PNL. Este a doua oară când liberalii vin cu propunerea de viceprimar, chiar dacă aceștia s-au declarat local în opoziție față de PSD. Organizația PNL Craiova acuză noul viceprimar de trădare, dar nu acuză intențiile de a desemna, în mod repetat, un viceprimar care să lucreze alături de administrația PSD. PNL Dolj ar face bine să renunțe la propaganda de opoziție față de PSD, atâta timp cât își doresc funcții în subordinea primarului PSD“, este mesajul USR Craiova.

Acuzele continuă

Atacul la adresa PNL și a precedentului creat în Consiliul Local Craiova a continuat. „În campania electorală aceștia criticau dur administrația PSD, dar, în prezent, își doresc o alianță locală cu PSD. Lucru confirmat și pe rețelele de socializare de către Ștefan Stoica, președintele organizației județene PNL care declara: «organizațiile locale PSD și PNL, o negociere care ar fi dus la alianță și la nivelul municipiului Craiova».

Acesta îi reproșează edilului Olguța Vasilescu că nu l-a ales pe Marian Vasile, cel agreat de organizația locală PNL Craiova, și a decis prin votul consilierilor locali PSD/PER să îl aleagă pe cel care s-a autopropus primul de la PNL. Organizația PNL Dolj aruncă vina încă o dată pe trădare“, a continuat tirul USR Craiova. 

„USR a votat împotrivă pentru că nu își dorește asocierea cu această alianță (USL)“

USR mai susţine că „problemele nu sunt de natura trădării, așa cum susține PNL, ci mai degrabă sunt de moralitate și consecvență politică, pentru că nu poți să declari că administrația PSD este păguboasă și totuși să vrei să-ți impui insistent același om în funcția de viceprimar, care să facă parte din staff-ul de conducere al Primăriei Craiova, adică administrație alături de PSD“. 

„Reamintim craiovenilor că organizația PNL nu este la prima trădare în rândul consilierilor locali și de fiecare dată aceasta a avut loc tot pe fondul propunerilor de viceprimar. Organizația locală USR nu a propus candidat la funcția de viceprimar pentru că nu ar fi avut voturile necesare, deoarece avem doar cinci consilieri locali și am considerat că nu este etic și reprezentativ față de alegătorii noștri să intrăm în jocurile USL (PSD – PNL), care s-au sfârșit prin acuzații de trădare, amenințări voalate și excluderi politice.

USR a votat împotrivă pentru că nu își dorește asocierea cu această alianță (USL). USR rămâne singurul partid de opoziție, singurul partid care nu a trădat voturile alegătorilor, precum și singurul partid politic veritabil în jurul căruia se va construi alianța de dreapta pentru alegerile din 2024“, se arată în încheierea mesajului transmis de USR Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS