10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBulgarii au venit la Craiova după fonduri europene

Bulgarii au venit la Craiova după fonduri europene

Bulgarii au venit la Craiova după fonduri europene. O delegație din Vidin, condusă de primarul localității de la sud de Dunăre, Tsvetan Tsenkov, a venit, astăzi, la Craiova pentru o întrevedere cu autoritățile județene și locale pe tema unor proiecte comune cu fonduri europene.

Oaspeții au fost primiți la sediul Consiliului Județean (CJ) Dolj de președintele Cosmin Vasile, dar și de primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu. Potrivit președintelui CJ Dolj, discuțiile s-au concentrat asupra posibilităților de implementare a unor proiecte comune, derulate cu finanțare nerambursabilă, în cadrul programelor puse la dispoziție de Uniunea Europeană în actualul exercițiu financiar. Printre domeniile care ar putea oferi oportunități semnificative de colaborare au fost identificate infrastructura de transport, sănătatea, cultura și turismul.

„Pregătim o listă de proiecte pe care să le finanțăm din fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană pentru comunitățile cu parteneriate transfrontaliere. De aceea, astăzi am primit vizita unei delegații bulgare din Vidin, interesate de continuarea colaborării pe care Consiliul Județean Dolj a avut-o în permanență cu autoritățile de la sud de Dunăre.

Împreună cu primarul municipalității Vidin, Tsvetan Tsenkov, cu președintele Consiliului Municipal Vidin, Genadi Velkov, dar și cu primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, am discutat despre domeniile de interes pe care dorim să le dezvoltăm prin proiecte comune. Infrastructura de transport, sănătatea, cultura și turismul sunt domenii eligibile ce pot atrage investiții cu finanțare europeană. Odată cu stabilirea intereselor și a proiectelor comune, vom avea noi întâlniri de conturare a obiectivelor și de scriere a proiectelor“, a anunțat Cosmin Vasile, pe pagina sa de socializare.

Bulgarii au venit la Craiova după fonduri europene. Colaborarea româno-bulgară este veche

„Consiliul Județean Dolj a acumulat în ultimii 15 ani o vastă experiență în derularea unor demersuri finanțate din fonduri europene, prin programele de cooperare transfrontalieră, în parteneriat cu instituții și autorități din districtele Vidin, Vratsa și Montana, experiență care reprezintă acum un fundament solid pentru viitoarele inițiative comune“, a mai menționat Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj.

La întâlnirea de la Palatul Administrativ au mai participat vicepreședintele CJ Dolj Mihai Neațu, viceprimarul municipiului Craiova Aurelia Filip, precum și specialiști în accesarea finanțărilor europene din cadrul celor două instituții.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS