14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNu mai parcaţi lângă platformele de gunoi!

Nu mai parcaţi lângă platformele de gunoi!

Poliţia Locală din Craiova îi avertizează pe craioveni asupra apariţiei unor noi marcaje rutiere. Acestea se găsesc în preajma containerelor îngropate din toate cartierele de blocuri ale oraşului. Marcajul rutier, format dintr-o linie zig-zag semnifică interzicerea staționării vehiculelor, atenţionează poliţia locală.

Marcaje rutiere

Aceste marcaje, întâlnite în principal, în zona containerelor îngropate pentru gunoi și a recipientelor pentru colectare selectivă a gunoaielor. Liniile în zig-zag îi avertizează pe şoferi să lase aceste zone libere.
Scopul marcajelor este acela de a nu bloca accesul vehiculelor speciale de golire a containerelor. Atât containerele cât și mașinile sunt deținute de operatorul de salubritate, Iridex. Este vorba de noile autogunoiere care au o capacitate mult mai mare decât cele folosite în zona de case şi pentru actualele platforme de gunoi menajer.

Acestea sunt destinate să ridice europubelele și containerele de 120, 240, 1.100 şi 3.000 de litri. Ele au nevoie de un spaţiu mai mare de manevrabilitate.

Autogunoieră


„Precizăm că staționarea pe marcajul format dintr-o linie în zig-zag este interzis și încălcarea prevederilor Codului rutier atrage sancționarea cu amendă, puncte penalizare, precum și aplicarea măsurii tehnico-administrativă de ridicare a vehiculelor”, se arată într-o precizare a Poliţiei Locale Craiova.

Când maşinile sunt blocate se sună la Poliţia Locală

Marcaje rutiere

Reprezentanţii Iridex spun că la acest moment situaţia este încă acceptabilă pentru că se colectează doar dşeurile reciclabile, iar containerele destinate acestora au fost amplasate în zone cât mai accesibile. Acest lucru nu-i scuteşte pe angajaţii operatorului să întâmpine probleme atunci când ajung în teren pentru colectarea deşeurilor.

„Sunt situații în care șoferii întâmpină probleme din cauza mașinilor parcate, care blochează accesul la containere, dar nu este ceva constant. Atunci când șoferii Iridex întâmpină probleme este sunată Poliția Locală sau se discută cu locatarii din zonă, pentru a anunța în timp scurt deblocarea traseului. Rugăm cetățenii să ne sprijine în acțiunea de colectare separată și să nu blocheze accesul la containere.”, a precizat purtătorul de cuvânt al Iridex, Ana Maria Predilă.

Autogunoiere

Noile autogunoiere sunt mult mai mari

Autospecialele au fost achiziţionate de către Consiliul Județean Dolj în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj“. Sunt 32 de vehicule pentru compactarea, colectarea și transportul deșeurilor menajere. Este vorba despre 12 vehicule cu compactare pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere în amestec (reziduale), echipate cu dispozitiv de ridicare a europubelelor și containerelor de 120, 240 și 1.100 de litri. Alte 15 vehicule, pentru colectarea și transportul deșeurilor reciclabile, echipate cu dispozitiv de ridicare containere tip clopot de 1.100 de litri (1,1 metri cubi) și 3.000 de litri (3 metri cubi. Cinci vehicule, cu platformă pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere verzi/biodegradabile, pentru care s-au plătit 13.521.700 de lei (fără TVA).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS