24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSalvamontiștii înfruntă viscolul pentru a coborî din Rânca o persoană grav bolnavă

Salvamontiștii înfruntă viscolul pentru a coborî din Rânca o persoană grav bolnavă

Acțiune în derulare, luni seară, a salvamontiștilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj aflați în serviciul operativ în Baza de intervenție Rânca – masivul Parâng, pentru acordarea primului ajutor și transportul unei persoane cu grave probleme cardiace către prima unitate medicală specializată. Salvamontiștii au stabilizat persoana bolnavă și au pregătit-o pentru transportul cu o ambulanța Salvamont.

În zonă este viscol puternic, cu transport masiv de zăpadă. Drumul către Novaci este închis de către autorități, din cauza troienelor foarte mari de zăpadă acumulate și a vizibilității reduse.

Salvamontiștii vor încerca să parcurgă acest drum cu o ambulanță specială a Salvamont, cu o capacitate de intervenție în teren montan și în condiții deosebite.

În situația în care nu vor reuși depășirea troienelor, salvamontiștii vor încerca să răzbată cu un ATV senilat de mare putere prevăzut cu o remorcă specială, pe tălpici pentru zăpadă, medicalizată, special concepută pentru astfel de situații, potrivit Salvamont România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS