5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDe ce "a pus dop" CAO la conducta de apă a unui craiovean

De ce „a pus dop” CAO la conducta de apă a unui craiovean

Un craiovean s-a trezit că nu mai are apă la robinet. Acesta locuieşte pe strada Maria Zaharia şi susţine că angajaţii de la Compania de Apă Oltenia au venit, l-au debranşat şi au plecat.

„Au pus dop” la conducta de apă care făcea legătura între reţeaua de apă şi gospodăria craioveanului şi au plecat. Acest lucru s-a întâmplat vineri, 03.12. a.c. Omul a rămas trei zile fără apă potabilă. Replica muncitorilor care l-au debranşat a fost că, „până luni nu pot interveni, că nu lucrează directorii”. Cu alte cuvinte, craioveanul a stat tot finalul de săptămână fără apă. În zadar a sunat abonatul la CAO, echipele de intervenţie venite la faţa locului nu au putut să-l rebranşeze.


„Regia de apă a pus dop la conducta de apă, fără un temei legal şi ne-a lăsat fără apă. Eu îmi plătesc facturile. Trei zile am stat fără apă. Muncitorii au spus că până luni nu pot interveni ca nu lucreaza directorii. Repet, cei de la Ape ne-au tăiat apa potabilă fără nici un motiv întemeiat, cu toate că facturile sunt plătite Am încercat să luăm legătura cu ei telefonic şi a venit o echipă de intervenții. Au zis că până luni nu pot interveni că nu lucrează directorii. Trei zile am stat fără apă”, spune craioveanul Marian Dolan.

A rămas fără apă la robinet
A rămas fără apă la robinet

Debranşat şi rebranşat

Operatorul de apă şi canal din Craiova are şi un răspuns pentru disconfortul creat craioveanului care locuieşte pe strada Maria Zaharia.

CAO „a pus dop” conductei de apă care alimenta gospodăria acestuia nu pentru că nu-şi plătea facturile sau vreo avarie, ci pentru rebranşarea la o nouă reţea de apă.


„Referitor la imobilul de pe strada Maria Zaharia, fostă Eliza Opran, nr. 203, aparținând domnului Dolan Marian, vă comunicăm următoarele: În cursul zilei de vineri, 03.12.2021, echipe ale Companiei de Apă Oltenia au efectuat lucrări de anulare a conductelor de distribuție apă ce trec pe proprietăți private, pe Calea Severinului, în zona magazinului Jumbo. Toți utilizatorii din baza de date a Companiei de Apă Oltenia au fost trecuți pe conducta nouă, realizându-se și branșamente noi.
În urma unei sesizări telefonice venite de pe strada Eliza Opran, s-au făcut verificări în teren, constatându-se că una din prelungirile acestei conducte ajungea până în această zonă. Pentru utilizatorul Dolan Marian, de pe strada Eliza Opran, nr. 203, nu s-au găsit documente din care să rezulte că era alimentat din această conductă, situată la o distanță foarte mare.
În urma analizei efectuate, în data de 06.12.2021 reprezentanții Companiei de Apă Oltenia au luat legătura cu cel care a făcut sesizarea și s-a executat un branșament nou, fiind legat la conducta din vecinătatea locuinței sale”
, a declarat Carmen Zuican, purtătorul de cuvânt al CAO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS