20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimele containere pentru deșeuri reciclabile vor fi amplasate în cartierul 1 Mai

Primele containere pentru deșeuri reciclabile vor fi amplasate în cartierul 1 Mai

Iridex anunță că începând cu data de 06 decembrie a.c va începe procedura de amplasare a containerelor de suprafață pentru deșeuri reciclabile în Craiova, în cartierele de blocuri.

Primele containere vor fi montate în cartierul 1 Mai apoi în Craiovița Nouă și Brazda lui Novac, Rovine. Montarea noilor containere va merge în paralel cu închiderea toboganelor de gunoi din blocurile turn. Se va merge pe acest sistem, în paralele pe o perioadă de două săptămâni, cel mult 30 de zile. Reprezentanții Iridex spun că au avut întâlniri și cu asociațiile de proprietari pasându-le și acestora responsabilități. Responsabilitatea acestora constă în închiderea toboganelor de gunoi din fiecare bloc.

Containere
Containere


„SC Iridex Group Salubrizare și Primăria Craiova anunță începerea montării containerelor supraterane tip Easy, în zona blocurilor din Municipiul Craiova. Amplasarea containerelor va începe din data de 6 decembrie 2021 și se va face etapizat, pe cartiere. 1 MAI este primul cartier în care vor fi montate noile containere. Colectarea deșeurilor menajere pe fracții va începe din data de 9 decembrie 2021.
Toboganele de gunoi din blocurile turn nu vor fi desființate în momentul începerii amplasării containerelor supraterane. Pentru a putea face o trecere cât mai ușoară, la noul sistem de colectare separată a deșeurilor reziduale, ghenele vor funcționa, în paralel cu containerele de tip Easy, timp de 30 de zile după ce au fost montate containerele supraterane. După cele 30 de zile, toboganele de gunoi din blocurile turn vor fi închise”, se arată într-un comunicat al societăţii.

Containere

Acest lucru a fost anunţat încă din luna noiembrie de către reprezentanţii Iridex.


„Am vorbit cu primăria, am avut întâlniri cu reprezentanții asociațiile de proprietari. La acest moment se lucrează la campania de informare a populației. Oamenii trebuie informați. În primul rând trebuie să rezolvăm și cu acele tobogane de gunoi din blocurile turn. Acestea sunt proprietate privată și trebuie închise pe fiecare etaj. Degeaba închid jos, locatarii vor pune de la etajele superioare și se trezesc cu acea tubulatură plină cu gunoi. Vom anunța cetățenii înainte. Se va merge în paralel pentru încă 30 de zile”, a declarat Cezar Preda, reprezentant Iridex Craiova.

1.120 containere pentru colectare selectivă

Containere pentru deşeuri reciclabile
Containere pentru deşeuri reciclabile

Reamintim că Iridex Group a achiziționa 1.120 containere pentru colectare selectivă care vor fi aşezate în cartierele de blocuri.
Pentru această achiziţie banii, 12,93 de milioane de lei, adică aproximativ 3 milioane de dolari vor fi luaţi ulterior din bugetul local. Cu alte cuvinte, Iridexul a cumpărat pe banii craiovenilor containerele care ar fi fost normal să fie prevăzute prin Masterplanul de deşeuri încă de la început. Preţul unui astfel de container este undeva la 2.400 de euro şi nu poate fi cumpărat decât de la o singură firmă, un producător italian, European Waste Technology.
Firma nu este alta decât cea care a câștigat și licitația CJ Dolj pentru containerele îngropate din Craiova. De ce s-a ajuns aici? Maşinile care au fost deja achiziţionate pe Master Plan au un soft şi nu pot opera decât pe astfel de containere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS