10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLocurile de joacă din Parcul Romanescu, fără viaţă şi foarte învechite

Locurile de joacă din Parcul Romanescu, fără viaţă şi foarte învechite

Locurile de joacă din Craiova se degradează pe zi ce trece, iar pentru copii nu mai sunt deloc atractive. Echipamente puţine şi multe dintre ele nesigure, tartan lipsă sau degradat. Locurile de joacă din Parcul Nicolae Romanescu nu fac excepţie.

Degradarea locurilor de joacă din Craiova se poate vedea chiar şi în cele din Parcul Nicolae Romanescu. Chiar dacă vorbim despre cel mai mare parc natural din estul Europei, locurile de joacă de aici nu se ridică absolut deloc la nivelul importanţei parcului. Foarte mulţi micuţi vizitează parcul zilnic şi au mare nevoie de un loc de joacă decent. Însă, găsesc în parc doar un spaţiu foarte slab echipat şi nisip pe toata suprafaţa lui. Sub leagăne s-au format gropi destul de mari, care pot deveni periculoase pentru copii.

„Este sub orice critică, nu pot copiii să facă nimic aici. Unde mai pui că, mai ales când e frumos afara sunt foarte mulţi copii care vin aici să se joace, dar, de fapt, nu prea au ce să facă. Aleargă prin nisip şi nu au decât câteva jocuri la dispoziţie. Arată groaznic“, a spus o femeie. Peste drum de spaţiul de joacă pentru copiii mai mici se află un spaţiu pentru cei cu vârste mai mari. Nici aici nu prea ai nimic de făcut, decât să stai pe o băncuţă şi să te uiţi la uriaşa cupolă metalică, nefuncţională. În aceasta se puteau face diverse activităţi, însă acum are componente lipsă şi nu poate fi folosită.

RAADPFL face doar mici reparaţii

Gazeta de Sud a scris şi săptămâna trecută despre alte locuri de joacă foarte degradatate. Este vorba despre spaţiile de pe strada Eustaţiu Stonescu din cartierul Lăpuş. De asemenea, cel din părculeţul din Rovine, dar şi despre cel de la Simplon. Reprezentanţii RAADPFL ne-au transmis că muncitorii intervin de câte ori este nevoie. De asemenea, fac mici reparaţii, pe care primăria le decontează.
Dar, pentru majoritatea locurilor de joacă din oraş nu mai sunt suficiente reparaţiile, ci trebuie schimbate cu totul, iar echipamentele înlocuite şi diversificate.

Licitația, anulată

Primăria Craiova intenţionează să schimbe locurile de joacă din Craiova, însă licitaţia pentru acestea a fost anulată în luna septembrie a anului acesta. „Abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului. Procedura de atribuire se anulează în conformitate cu prevederile art. 212 alin. (1) lit. c) şi alin. (2) din Legea nr. 98/2016, coroborat cu prevederile art. 59 alin. (3) din HG nr. 395/2016, cu modificările şi completările ulterioare“, este anunţul care apare în sistemul electronic, la licitaţia care avea ca obiect „Achiziţie cu montaj echipamente locuri de joacă – acord cadru“.

Primăria reface documentația

GdS a întrebat Primăria Craiova care este situaţia legată de această licitaţie, în prezent. Reprezentanţii municipalităţii spun că acum se face documentaţia pentru că au mai fost câteva aspecte de adăugat în documentele iniţiale. „Documentaţia este în elaborare. A fost refăcuta deoarece, iniţial, nu fuseseră incluse şi echipamente mai moderne cum ar fi cele de fitness. Urmează să fie urcată în sistemul public de achiziţii, dupa ce va fi terminată de către direcţia de Servicii Publice“, au declarat aceştia.

Însă, primăria nu a înaintat un termen la care va fi gata documentaţia şi va începe licitaţia. Oricum, din momentul în care va fi deschisă licitaţia, va mai dura destul de mult timp pân ce o frmă o va câştiga. Apoi, încă o perioadă în care vor avea loc lucrările propriu-zise. Aşadar, spaţiile de joacă din oraşul nostru mai au de aşteptat până să arate decent, iar copiii să se poată bucura cu adevărat de ele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS