14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLocurile de joacă din Craiova devin pericole pentru copii

Locurile de joacă din Craiova devin pericole pentru copii

Locurile de joacă din Craiova au avut mai multe probleme, de-a lungul timpului, iar intervenţia autorităţilor a fost una întârziată de multe ori. Acum, foarte multe dintre acestea arată ca nişte locuri părăsite, uitate. Părinţii îşi duc copiii de nevoie în spaţiile de joacă amenajate de primărie, însă trebuie să fie cu ochii-n patru pentru a evita accidentările.

Reamenajarea spaţiilor de joacă din Craiova este în moarte clinică. Autorităţile nu au reuşit nici până acum să găsească o firmă pentru achiziţia de echipamente noi destinate locurilor de joacă. Licitaţia a fost anulată din septembrie, dar până acum nu a mai fost reluată. În tot acest timp, copiii din Craiova se joacă în spaţii mizere. „E mare bătaie de joc. Uitaţi-vă în ce hal arată acest loc de joacă. Stau mai mult cu copilul în braţe pentru că tartanul este în ultimul hal. Din patru leagăne, mai este doar unul. Se ceartă copiii şi plâng pentru el. Am dat telefon la RAADPFL, la telefonul cetăţeanului şi mi s-a răspuns că nu sunt bani să se pună altele. Chiar e posibil aşa ceva? Într-un oraş atât de mare să nu se găsească bani pentru locurile de joacă. Este vorba despre copii, dacă nu facem ceva pentru ei, atunci pentru cine să mai facem?“, a spus un bărbat din Craiova, care se afla cu băieţelul la locul de joacă de pe strada Eustaţiu Stoenescu.

Locul de joacă din Lăpuş, vandalizat

Foto: Facebook

După ce că spaţiul de joacă de pe Strada Eustaţiu Stonescu arată rău, luni noaptea a fost şi vandalizat. Mai multe pavele de tartan au fost smulse. O echipă a RAADPFL a intervenit şi le-a pus la loc. „În general, la locurile de joacă RAADPFL face reparaţii curente, acolo unde este cazul. Se fac verificări zilnice la locuri de joacă şi noi intervenim. Pentru locul de joacă de pe Strada Eustaţiu Stoenescu am avut, marţi dimineaţa, o sesizare că a fost vandalizat. O echipă de la mobilier urban a mers acolo şi, într-adevăr, mai multe plăci de tartan erau scoase. Echipa a pus la loc acele pavele şi a înlocuit coşurile de gunoi din interiorul spaţiului de joacă“, au declarat reprezentanţii RAADPFL Craiova.

Loc de joacă pustiu la Simplon

Locul de joacă de la Simplon, de pe strada 1 Decembrie 1918, nu mai are nici farmec, dar nici echipamente speciale cu care copiii să se joace. Totul este în paragină. Oamenii din zonă îşi mai aduc copiii aici doar de dragul de a-i scoate pe afară. Însă, micuţii nu mai au la dispoziţie aproape nimic. La toate jocurile, foarte puţine oricum, lipseşte câte ceva. Inclusiv gropa de nisip e veche şi foarte degradată. Tartanul e umflat, denivelat şi în el s-au format găuri. Este un adevărat pericol pentru copii. Leagănele lipsesc, tobogane nu există. Nici măcar la sursa de apă micuţii nu pot ajunge simplu. Ţâşnitorea este într-o mare groapă. RADDPFL susţine că aici s-a reparat gardul şi că se vor mai face alte reparaţii, pe parcurs.

Coşurile de baschet din Rovine se repară din vară

Din coşurile de baschet au rămas doar stâlpii

Nici locul de joacă din părculeţul din Rovine, de pe Strada Nicolae Iorga, nu mai este deloc atrăgător pentru copii. Tartanul de aici este vălurit, leagănul lipseşte. Opţiunile de joacă sunt foarte puţine şi în acest spaţiu. De asemenea, coşurile de baschet, despre care GdS scria în iunie că aveau panourile sparte, au fost ridicate cu totul încă din vară. Acum copiii nu se mai pot juca, pentru că în urmă au rămas doar stâlpii metalici. Reprezentanţii RAADPFL spun că sunt la reparat şi că vor fi repuse în părculeţul din Rovine.

Primăria vrea să reamenajeze locurile de joacă, licitaţia a fost anulată

Primăria Craiova a scos la licitaţie achiziţia de echipamente noi destinate locurilor de joacă. Investiţia s-ar ridica la 18 milioane de euro, însă, licitaţia a fost anulată în luna septembrie. „Abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului. Procedura de atribuire se anulează în conformitate cu prevederile art. 212 alin. (1) lit. c) şi alin. (2) din Legea nr. 98/2016, coroborat cu prevederile art. 59 alin. (3) din HG nr. 395/2016, cu modificările şi completările ulterioare“, este anunţul care apare în sistemul electronic, la licitaţia care avea ca obiect „Achiziţie cu montaj echipamente locuri de joacă – acord cadru“, se arată în sistemul electronic de licitaţii.
Aşadar, copiii mai au de aşteptat până să se joace în condiţii decente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS