3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCând vor fi reparate locurile de joacă vandalizate?

Când vor fi reparate locurile de joacă vandalizate?

În Craiova, locurile de joacă şi terenurile de sport din imediata vecinătate a acestora sunt distruse frecvent de persoane necunoscute. Așa s-a întâmplat recent cu mobilierul unui mini teren de baschet din cartierul craiovean Rovine, situat pe bulevardul Nicolae Iorga.

Unul dintre cele două panouri din spatele coşurilor de baschet a fost spart, iar coşurile sunt lăsate din cauza folosirii îndelungate. Terenul este unul frecvent folosit de copiii şi tinerii din zonă. Seară de seară spaţiul este folosit de zeci de adolescenţi care se întâlnesc în parcul din faţa blocurilor şi îşi petrec timpul jucând baschet. Din greşeală sau voit, panoul din plexiglas din spatele unuia dintre coşurile de baschet a fost distrus şi atârnă ameninţător, putând să pice în orice clipă în capul vreunui tânăr. Mai mult, panoul a fost „marcat” cu graffiti ca de altfel şi alte piese de mobilier din incinta locului de joacă destinat micuţilor. Nici coşurile de baschet nu arată pre bine.

Două terenuri de baschet, amândouă distruse


În Craiova, primăria a amenajat astfel de terenuri de baschet în cartierul Rovine şi în cartierul Craioviţa Nouă, undeva în zona Aleii Gheţişoarei.

Din spusele reprezentanţilor RAADPFL Craiova , regia care administrează spaţiile de joacă din Craiova, terenul de baschet din Craioviţa Nouă nu este funcţional tot din acest motiv, a fost distrus de cei care îl folosesc, ori de persoane certate cu bunul simţ.

Mini tern de baschet
Mini tern de baschet


„Vom merge acolo şi vom verifica. Facem asta frecvent, aproape zilnic. Trecem acum şi a doua zi sau la două zile găseşti mobilierul rupt, distrus. Un astfel de teren de baschet mai avem în Craioviţa Nouă. Şi acesta este distrus şi încercăm să-l reparăm.
De exemplu, în Parcul Puşkin am pus un carusel şi a doua zi nu mai avea un scăunel. Revenind la terenul de baschet, dacă panoul este stricat va fi înlocuit. Ştiu că la ultima verificare acest panou era în bună stare. În Craiova avem 87 de locuri de joacă. Noi am început şi o campanie de reparaţii la aceste locuri de joacă. Până la acest moment am modernizat undeva la 20 de locuri de joacă. La locurile de joacă noi am ridicat elementele care au fost distruse, ulterior vom vedea ce putem face”,

a spus reprezentantul RAADPFL Craiova.

Reparaţiile la locurile de joacă au început, dar s-au oprit

Mini teren de baschet, Craioviţa Nouă
Mini teren de baschet, Craioviţa Nouă

Autorităţile locale au început reparaţiile la locurile de joacă, undeva la mijlocul lunii mai. Primarul Craiovei spunea la acel moment:


„Au început lucrări ample de reparații și investiții la locurile de joacă de pe domeniul public. Profităm de faptul că cei mici nu se pot încă juca în spațiile delimitate, deoarece sunt închise prin Hotarâre a Consiliului Județean pentru Situații de Urgență, și schimbăm sau reparăm tot mobilierul din aceste locuri de joacă. Am început cu terenul din parcul Pușkin, pentru că este o zonă extinsă, iar copacii deja colorați zilele trecute înfrumusețează și mai mult peisajul. Caruselele și leagănele deteriorate se schimbă cu altele noi, băncuțele se recondiționează și se vopsesc, se adaugă noi elemente de joacă, precum căluții pe arcuri și se montează balansoare noi.
Angajații RAADPFL se vor muta apoi în altă locație și vor interveni progresiv în toate locurile de joacă Craiova”, a anunțat, într-o postare pe Facebook, primarul Lia Olguța Vasilescu.

Loc de joacă


Din totalul de 87 de locuri doar 20 au fost reparate şi îmbunătăţite până la acest moment.


Buget


Pentru anul 2021, RAADPFL a prins în buget cheltuieli în sumă de 46.370.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS