22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţiştii locali au bătut recordul de sancţiuni pentru parcările ilegale

Poliţiştii locali au bătut recordul de sancţiuni pentru parcările ilegale

Poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul circulaţiei rutiere din Craiova împart amenzi cu nemiluita pentru parcări ilegale şi pentru lipsa taxei de parcare. Faţă de anul trecut, poliţiştii locali şi-au bătut cu mult propriul record, ajungând aproape să dubleze amenzile pentru parcări ilegale. La capitolul „lipsa taxei de parcare“, angajaţii Poliţiei Locale au „vânat“ un număr de maşini de cinci ori mai mare decât cel din 2020.

Politiştii locali în domeniul circulaţiei spun că acţionează, de regulă, în zone unde se produc aglomerări în trafic (auto şi pietonal). „Poliţiştii locali dispun ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar cu respectarea întocmai a prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 965/2016 pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006, dispoziţiilor Legii nr. 155/2010, republicată, Legii nr. 448/2006, privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap şi prevederilor hotărârilor Consiliului Local“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Locale a Municipiului Craiova.

Numărul maşinilor parcate ilegal, aproape dublu în 2021 faţă de 2020

Dacă anul trecut au fost depistate 2.126 de maşini parcate ilegal, anul acesta, poliţiştii locali şi-au doborât propriul record. Astfel, numărul maşinilor pe care le-au găsit parcate ilegal aproape că s-a dublat. „În perioada 01.01 – 31.12.2020, poliţiştii locali au depistat un număr de 2.126 autovehicule staţionate neregulamentar. S-a dispus măsura tehnico-administrrativă de ridicare a autovehiculelor de pe domeniul public. De asemenea, a fost aplicată măsura sancţionării contraveţionale în cuantum de 1.137.000 lei. În perioada 01.01 – 18.11.2021, poliţiştii locali au depistat un număr de 3.734 autovehicule staţionate neregulamentar. Şi pentru acestea s-a dispus măsura tehnico-administrativă de ridicare a autovehiculelor de pe domeniul public. Totodată, a fost aplicată măsura sancţionării contravenţionale în cuantum de 2.052.000 lei“, au menţionat poliţiştii locali.

Record absolut la maşinile fără taxa de parcare plătită

La capitolul „maşini fără taxă de parcare achitată“, poliţiştii locali au dat o lovitură şi mai spectaculoasă. Practic, faţă de anul trecut, numărul maşinilor depistate fără taxa de parcare achitată a crescut de cinci ori. „În perioada 01.01 – 31.12.2020, în urma verificării efectuate prin intermediul aplicaţiilor Piconet şi E-Tax la taxa de parcare necesară stationării/parcării pe raza Municipiului Craiova, poliţiştii locali au depistat un număr de 408 autovehicule ce nu aveau achitată taxa de parcare necesară stationării/parcării pe raza Municipiului Craiova. S-a dispus identificarea proprietarilor/utilizatorilor, în vederea aplicării măsurii sancţionării contravenţionale conform prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr.31/2017.

De asemenea, în perioada 01.01.2021-18.11.2021, prin intermediul aceloraşi aplicaţii – Piconet si E-Tax – au fost depistate 2.289 autovehicule ce nu aveau achitată taxa de parcare. Şi în aceste cazuri, politiştii locali au dispus identificarea proprietarilor/utilizatorilor şi aplicarea măsurii sancţionării contravenţionale“, a mai precizat Poliţia Locală.

Lamborghini ridicat de pe trecerea de pietoni de poliţiştii locali

Instituţia publică frecvent imagini şi fotografii din timpul acţiunilor de ridicare a maşinilor parcate ilegal. Chiar miercuri, poliţiştii locali au depistat un Lamborghini parcat pe o trecere de pietoni de pe strada Olteţ, pe care l-au ridicat. Nu puteau rata ocazia şi au imortalizat momentul. Iar în dreptul imaginii au ţinut să pună şi o descriere, cel puţin amuzantă. „Conducătorul unui autoturism marca Lamborghini a crezut că marca mașinii este suficientă pentru a staționa fix pe toată trecerea de pietoni, marcată și semnalizată corespunzator, aflată pe Strada Olteț, în centrul Craiovei, într-o zonă foarte aglomerată și intens circulată. Polițiștii locali l-au depistat și, pentru că nu au fost impresionați, au dispus ridicarea bolidului. Urmează ca utilizatorul să-și folosească „tupeul“ când va plăti taxa de ridicare la RAT Craiova. De asemenea, va primi atât amendă contravențională, cât și puncte de penalizare la permisul de conducere, conform Codului Rutier“, au scris poliţiştii locali.

Sursa video: Facebook – Poliţia Locală a Municipiului Craiova

Citeşte şi: Locurile de joacă din Craiova devin pericole pentru copii

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS