9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRAADPFL dă 2,9 milioane de lei pe piatră spartă de munte

RAADPFL dă 2,9 milioane de lei pe piatră spartă de munte

După ce și-a refăcut stocul de piatră decorativă, RAADPFL Craiova se aprovizioneză acum și cu piatră spartă din rocă de munte.

Regia din cadrul primăriei vrea să încheie un nou acord cadru, de data asta pentru furnizarea de piatră spartă. Mai exact, este vorba de sortul pe care îl folosește la lucrările de reparare și întreținere a drumurilor din municipiu. Procedura de achiziție a acordului cadru pentru piatra spartă din rocă de munte a fost lansată la sfârșitul săptămânii trecute, valoarea maximă a achiziției fiind de 2.914.100 de lei, fără TVA.

Suma maximă se referă la furnizarea a 35.000 mc de piatră, cantitate necesară pentru un an. Achiziția este pentru perioada ianuarie 2022 – ianuarie 2023, dar primul contract subsecvent nu poate fi încheiat mai devreme de 2 februarie 2022, după cum se menționează în caietul de sarcini.

Ce condiții pune Regia

Piatra solicitată trebuie să aibă un diametru de maxim 63 mm și să provină din rocă de munte. „Agregatele trebuie să provină din roci stabile, adică nealterabile la aer, apă sau îngheț. Se interzice folosirea agregatelor provenite din roci feldspatice sau sistoase. Agregatele nu trebuie să conțină corpuri străine vizibile (bulgări de pământ, cărbune, lemn, resturi vegetale) sau elemente alterate. Agregatele se vor aproviziona din timp în depozitul șantierului, pentru a se asigura omogenitatea și constanța calității acestora“, se menționează în anunțul de participare la licitație.

Tot aici se solicită ca piatra spartă să se obțină prin amestecarea sorturilor: savura 0-8 mm, piatră spartă 8-16 mm, piatră spartă 16-25 mm, piatră spartă 25-40 mm și piatră spartă 40-63 mm, direct de la concasare. „În timpul transportului de la furnizor la locul indicat al descărcării produselor, pe raza municipiului Craiova, produsele trebuie ferite de impurificări. Depozitarea se va face pe platforme amenajate și păstrate în condiții care să le ferească de împrăștiere, impurificare sau amestecare“, este cerința Regiei.

RAADPFL dă 2,9 milioane de lei pe piatră spartă de munte. Cine aduce piatra în 24 de ore are avantaj

RAADPFL Craiova va alege furnizorul după criteriul „cel mai bun raport calitate – preț“. Un preț mic este esențial în obținerea contractului, dar nu decisiv. Componenta financiară reprezintă 90% din ofertă, diferența fiind făcută de termenul de livrare. Cel mai scurt timp de furnizare a pietrei sparte, care nu poate fi mai mic de o zi, va primi punctaj maxim. Termenul maxim ofertat nu poate fi însă mai mare de 3 zile. Ofertele sunt așteptate până la data de 21 decembrie.

Transportul produselor va fi asigurat de către furnizor până la locul descărcării indicat de Regie sau la celelalte puncte de lucru ale acesteia, pe raza municipiului Craiova. Prețul pe metru cub pentru materialul transportat va include și eventualele cheltuieli privind orice tip de taxe, după cum se specifică în anunț.

Recent, RAADPFL a încheiat un acord cadru și pentru furnizarea de piatră decorativă colorată şi piatră spartă decorativă. Regia a cerut opt tipuri de piatră colorată: verde deschis, galben, albastru deschis, mov, albastru închis, portocaliu, cărămiziu/maro şi roşu și două feluri de piatră spartă decorativă: alb şi bej. Valoarea cumulată a achiziției depășește 400.000 de lei, fără TVA. Aici intră o cantitate maximă de 100 de tone de piatră colorată și 220 de tone de piatră spartă decorativă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS