10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljKaufland contra ITM în lupta „Certificatul verde“

Kaufland contra ITM în lupta „Certificatul verde“

-

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj a sancţionat Kaufland Craiova pentru că nu solicită certificatul verde clienţilor. Instituţia spune că magazinul Kaufland este considerat centru comercial pentru că mai are în incintă şi alte magazine. Însă, chiar şi în urma controalelor care s-au lăsat cu sancţiuni, Kaufland nici ieri (n.r. joi) nu cerea certificatul verde. Aşadar, în ciuda regulilor impuse de ITM, Kaufland nu le respectă.

ITM Dolj a transmis că a făcut mai multe controale, de pe 26 octombrie, de când s-a introdus obligativitatea solicitării certificatului în mai multe spaţii. Unele dintre acestea sunt centrele comerciale, iar inspectorii au început să facă verificări pentru a vedea dacă se respectă legea. Reprezentanţii instituţiei au precizat că hypermaketul Kaufland a fost singurul amendat de trei ori pentru că nu respecta legea legată de solicitarea certificatului verde, dar şi pentru că nu au luat măsurile impuse de inspectori în timpul controlului iniţial. Mai mult decât atât, inspectorii au declarat miercuri, pentru GdS, că vor depune plângere penală împotriva Kaufland.

„Pentru constatarea unor deficienţe în mod repetat, Centrele Comerciale Kaufland din Craiova au fost sancţionate. De asemenea, vor fi sesizate organele de cercetare penală pentru verificarea aspectelor privind zădărnicirea combaterii bolilor“, au ransmis reprezentanţii ITM Dolj.

Nici după sancţiunile primite, Kaufland nu s-a supus regulilor impuse de ITM. Ieri (n.r. joi), niciunul dintre cele trei hypermarketuri din Craiova nu cerea certificatul verde la intrare. Toată lumea intra la liber, iar magazinele erau foarte aglomerate. Majoritatea cumpărătorilor care nu au certificat verde îşi fac cumpărăturile în aceste hypermarketuri.

Unele hypermaketuri pline, în altele bate vântul

De când a intrat în vigoare legea cu solicitarea certificatului verde unele centre comerciale au rămas fără clienţi. În Acuchan, de exemplu, se vede cu ochiul liber că bate vântul. Comparabil cu perioada de dinaintea acestei legi, acum sunt mult mai puţini clienţi. Însă, în urma acestei legi au avut de câştigat magazinele unde nu este nevoie de certificat sau unde s-a încălcat legea şi nu s-a solicitat acest document. De pe 26 octombrie până în prezent, ITM susţine că a făcut 79 de controale la diverse societăţi comerciale şi a dat 40 de sancţiuni, dintre care 13 amenzi, restul avertismente. Cele 13 sancţiuni au fost în valoare totală de 40.000 de lei.

Kaufland, reacţie seacă

Gazeta de Sud a solicitat un punct de vedere reprezentanţilor Kaufland. Aceştia ne-au transmis un răspuns sec. Fără să facă referire, punctual, la problema legată de faptul că nu solicită certificatul verde, Kaufland ne-a trimis un răspuns foarte „elaborat“, după patru ore de aşteptare. „Am luat la cunoștință de această situație și vă confirmăm că Kaufland România va colabora îndeaproape cu autoritățile pentru a oferi cele mai înalte măsuri de siguranță pentru limitarea răspândirii Covid-19“, a precizat Kaufland.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – CFR Cluj 0-1 | Ocazii au...

Universitatea Craiova a pierdut la limită, scor 0-1, partida...

ȘTIRI GdS