16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalE gata asfaltarea drumului Craiova – Cetate! Tronsonul II arată impecabil

E gata asfaltarea drumului Craiova – Cetate! Tronsonul II arată impecabil

E gata asfaltarea drumului Craiova – Cetate. Cei 67 de kilometri ai drumului județean (DJ) 552 Craiova – Cetate, a cărui modernizare a demarat anul trecut, sunt asfaltați în proporție de 95%, potrivit președintelui Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile.

Este vorba de primul strat de asfalt, care a fost finalizat în totalitate pe tronsonul II al drumului, între Râpa Roșie și Cetate (40 km), și aproape în totalitate pe primul tronson (Craiova – Terpezița). Lucrările de asfaltare de la tronsonul I vor fi reluate în primăvară, când va fi turnat și stratul de uzură pe toată suprafața DJ 552 Craiova – Mofleni – Bucovăţ – Terpeziţa – Sălcuţa – Vârtop – Caraula – Cetate. Până atunci, se va mai lucra la trotuare, la pistele pentru biciclete (tronsonul II), dar și la podul peste Jiu, la structura drumului și la rigole (tronsonul I).

Constructorul de pe tronsonul II, firma craioveană Strade Bauunternehmung SRL, s-a mobilizat bine în teren și a finalizat turnarea primului strat de asfalt (lucrări demarate în august). Imaginile prezentate pe parcursul lucrărilor au fost spectaculoase, mai ales cele filmate de sus, iar „bijuteria“ DJ 552 este sectorul de la Râpa Roșie, un fel de „Transalpina de Dolj“, dacă este să ne luăm după serpentine. „Drumul arată foarte bine. Știu cum a fost făcut proiectul în 2017, când l-am depus pentru a obține finanțare europeană, și pot să spun acum, după ce s-a asfaltat, că arată exact cum l-am dorit noi“, a afirmat Cosmin Vasile. La tronsonul II al DJ 552 au fost folosite, zilnic, peste 1.200 de tone de mixtură asfaltică, necesară amenajării a aproximativ 1,3 kilometri de drum.

E gata asfaltarea drumului Craiova – Cetate. Ce lucrări mai sunt de executat

Președintele CJ Dolj a precizat, pe pagina sa de socializare, și ce lucrări se vor mai executa în acest an la drumul Craiova – Cetate.

„Peste 95% din drumul județean 552 Craiova – Cetate este asfaltat, iar cel de-al doilea tronson o să fie asfaltat în proporție de 100% la sfârșitul acestei săptămâni. Odată cu finalizarea celor 3,3 kilometri de drum în intravilanul localității Caraula, se încheie operațiunea de asfaltare cu primul strat pe toată distanța cuprinsă între Râpa Roșie și Cetate, urmând ca stratul de uzură să se toarne în primăvara anului viitor. În perioada următoare vor continua lucrările de amenajare a trotuarelor și a pistelor de cicliști în localitățile Vârtop, Caraula și Cetate. Pe primul tronson de drum se continuă lucrările la podul peste râul Jiu din comuna Bucovăț, dar și în intravilanul comunelor Bucovăț și Terpezița, la structura drumului și la execuția rigolelor de acostament și cele carosabile“, a menționat Cosmin Vasile.

Lucrările de modernizare a tronsonul II al drumului judeţean Craiova – Cetate sunt executate Strade Bauunternehmung SRL, liderul asocierii din care mai fac parte Condor Păduraru SRL (județul Olt) și Hydrostroy AD (Bulgaria). Contractul de execuţie are o valoare de 99.382.303,21 lei (TVA inclus), adică circa 20 de milioane de euro, iar lucrările trebuie finalizate anul viitor. La primul tronson al drumului, cu o lungime de 27,7 km, lucrează asocierea craioveană Domarcons SRL – Erpia SA, contractul având o valoare de 97 de milioane de lei. Termenul de finalizare este tot 2022.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS