14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a schimbat Consiliul de Administraţie al RAADPFL Craiova. Oameni noi, indemnizaţii pe măsură

S-a schimbat Consiliul de Administraţie al RAADPFL Craiova. Oameni noi, indemnizaţii pe măsură

S-a schimbat Consiliul de Administraţie al RAADPFL Craiova. Regia din cadrul primăriei care se ocupă de administrarea domeniului public şi fondului locativ din municipiu are din această lună un alt Consiliu de Administraţie.

Nouă componenţă a fost aprobată de Consiliul Local (CL) Craiova într-o şedinţă extraordinară rapidă, care a avut loc în data de 29 octombrie. Asta după ce, cu o zi mai deveme, proiectul de hotărâre fusese retras de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a CL Craiova.

Totul a decurs conform planului, iar RAADPFL s-a ales cu o conducere nou, la nivel de CA. „Consiliul de Administraţie este însărcinat cu îndeplinirea tuturor actelor necesare şi utile pentru realizarea obiectului de activitate al regiei. Astfel, în această situație obiectivă, o amânare în adoptarea actului normativ periclitează în mod cert funcționarea normală a RAADPFL Craiova“, a fost explicaţia din proiectul de hotărâre.

Indemnizație lunară fixă, 12 indemnizații lunare – bonus după fiecare an

Cei şase membri vor avea un contract de mandat pe patru ani şi vor primi, fiecare, o remuneraţie brută fixă de 4.128 lei/lună. Adică aproape 2.500 de lei net, lunar. Şi asta nu e tot! Legea dă dreptul Regiei ca, pe lângă indemnizaţia lunară, să plătească membrilor Consiliului de Administraţie şi o componentă variabilă (la fel se procedează în toate Consiliile de Administraţie ale Regiilor publice). Cuantumul componentei variabile a membrilor neexecutivi nu poate depăşi maximum 12 indemnizaţii fixe lunare, în cazul de faţă.

Concret, în afară de banii încasaţi lunar, cei şase mai pot primi la final de an încă 12 salarii, dacă îşi îndeplinesc indicatorii de performanţă financiari şi nefinanciari negociaţi şi aprobaţi de primărie. Şi, de regulă, indicatorii sunt bifaţi în procent de 100%. Ar mai fi de spus că remuneraţia variabilă a membrilor consiliului de administraţie se revizuieşte anual, în funcţie de gradul de îndeplinire a indicatorilor de performanţă prevăzuţi în contractul de mandat. 

S-a schimbat Consiliul de Administraţie al RAADPFL Craiova. Cum se stabileşte indemnizaţia lunară

Potrivit reglementărilor în vigoare, indemnizaţia fixă nu poate depăşi de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de regia autonomă. În cazul RAADPFL, la stabilirea remunerației fixe a membrilor CA s-a avut în vedere ramura de activitate „Agricultură, silvicultură şi pescuit”, obiectul principal de activitate al Regiei.

S-a schimbat Consiliul de Administraţie al RAADPFL Craiova. Oameni noi, indemnizaţii pe măsură
Mihai Cilibiu, selectat în Consiliul de Administraţie al RAADPFL Craiova

Astfel, cuantumul indemnizaţiei brute nu trebuia să depăşească dublul sumei de 4.128 lei, dar autoritatea publică a considerat, probabil, că media pe ultimele 12 luni e suficientă pentru noii membri. Adică, un 2.500 de lei net pe lună, pentru a se întruni şi a lua deciziile cele mai bune pentru activitatea Regiei. Cu gândul, evident, la cele 12 salarii pe care le-ar mai încasa încă odată, la final de an, dacă deciziile s-au dovedit chiar cele mai bune. 

Cine stabilește componenţa CA

Din Consiliul de Administrației al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ fac parte şase persoane: un reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice, licenţiat în ştiinţe economice şi cu experienţă în domeniul economic, contabilitate, de audit sau financiar de cel puţin 5 ani (numit de instituţie), un reprezentant al autorităţii publice tutelare (Primăria Craiova), cu experienţă de cel puţin 5 ani în domeniul de activitate al regiei şi 1-5 persoane cu experienţă în administrarea sau managementul unor regii autonome sau societăţi, inclusiv societăţi din sectorul privat.

Cătălin Resceanu, selectat în Consiliul de Administraţie al RAADPFL Craiova

Acestea din urmă nu pot fi funcţionari publici sau alte categorii de personal din cadrul primăriei. Cine stabileşte membrii Consiliului de Administraţie? Un expert independent specializat în recrutarea resurselor umane, contractat de primărie. În cazul de faţă, de selecţia dosarelor s-a ocupat Asociația Federația Patronatelor din Regiunea Oltenia. 

S-a schimbat Consiliul de Administraţie al RAADPFL Craiova. Cine sunt noii membri

La cine s-a oprit Federația Patronatelor? Dintr-o listă „lungă“ de şapte persoane, a ales şase. În Consiliu a rămas Dan Zorilă, consilier juridic în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Craiova, singurul care are şi calitatea de funcţionar public (numit de primărie să-i reprezinte interesele).

Ceilalţi cinci membri desemnaţi sunt noi în Consiliul de Administraţie al Regiei. Noi la RAADPFL, pentru că unii sunt cunoscuţi în administraţia locală. Trei dintre ei sunt foşti directori: Mihai Cilibiu – fost director la OCPI Dolj, Cătălin Resceanu – fost director la Pieţe şi Târguri SRL şi Constantin Ruiu – fost director comercial la Salubritate, în prezent la Iridex. Ceilalţi doi sunt Petrică Muşat şi Marian Răzvan Radu. 

Constantin Ruiu, selectat în Consiliul de Administraţie al RAADPFL Craiova

Cel care a sărit din schemă, întrunind cel mai mic punctaj, a fost Constantin Florea, fostul comandant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, în prezent pensionar. Acesta a obţinut 102,67 puncte, deasupra sa situându-se Marian Răzvan Radu, cu 105,67 puncte. În continuarea „clasamentului“, în ordinea inversă a punctajelor primite, se află Petrică Muşat (107 puncte), Mihai Cilibiu (108 puncte), Cătălin Resceanu (108,33 puncte), Constantin Ruiu (110,67 puncte) şi Dan Zorilă (112,67 puncte).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS