11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Condamnări în dosarul fostei șefe a Secției Oncologie din SJU

Gorj: Condamnări în dosarul fostei șefe a Secției Oncologie din SJU

Judecătoria Târgu Jiu a dat, după patru ani, un verdict în dosarul de înșelăciune în care a fost trimisă în judecată Mariana Găvănescu, fosta șefă a Secției Oncologie din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu.

Medicul Mariana Găvănescu a fost condamnată la 1 an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru comiterea a 12 infracțiuni de complicitate la înșelăciune.

Soțul său, Victor Găvănescu, a primit o pedeapsă de 2 ani, tot cu amânarea aplicării pedepsei, pentru 74 de fapte de înșelăciune și 196 de fapte de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Executarea pedepselor a fost înlocuită cu un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care ambii inculpați trebuie să fie la dispoziția autorităților judiciare.

Judecătoria Târgu Jiu a decis desființarea a 196 de înscrisuri folosite de medic pentru a emite documente de îngrijire medicală fictive.

Judecătorii au dispus ca Mariana Găvănescu să suporte în solidar cu soțul său despăgubirea Casei de Sănătate cu aproape 10.000 de lei. În același timp, Victor Găvănescu trebuie să plătească despăgubiri de aproape 180.000 de lei, cu dobânda aferentă.

Instanța a menținut sechestrul asigurătoriu pe proprietățile pe care cei doi soți le au la Târgu Jiu și Bălești.

Mariana Găvănescu ar fi beneficiat de decontarea, pe cabinetul deținut și deschis pe numele soțului, a unor servicii medicale care nu ar fi fost prestate în totalitate. Decizia instanței poate fi contestată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS