14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal(GALERIE FOTO) Utilaj gigant, achiziţionat, în premieră, de Compania de Apă. La ce foloseşte

(GALERIE FOTO) Utilaj gigant, achiziţionat, în premieră, de Compania de Apă. La ce foloseşte

Compania de Apă Oltenia (CAO) a recepționat, vineri, un nou utilaj achiziționat în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”. Este vorba despre un excavator aspirator cu miniexcavator adițional, livrat în cadrul Contractului DJ-PR-02 Procurare și furnizare echipamente.

În acest moment, Compania de Apă Oltenia este singura companie publică ce deține un astfel de utilaj. Este extrem de util mai ales în cazul lucrărilor de remediere a unor avarii, întrucât aspiră atât apa, cât și materialul solid, ușurând astfel intervențiile, anunţă CAO, într-un comunicat. Contractul DJ-PR-02 Procurare și furnizare echipamente a fost adjudecat de GRĂDINARIU TRUCKS SOLUTIONS SRL, la o valoare de 7.749.000 de lei (fără TVA), costurile excavatorului aspirator cu miniexcavator adițional ajungând la 2,4 milioane lei (aproximativ 500.000 de euro) din suma totală. Conform graficului de livrări prevăzut in contract, societatea câștigătoare urmează să mai livreze două autocurățitoare mici și o autocurățitoare mare.

Opt luni ar dura furnizarea utilajului către Compania de Apă

Durata contractului este de 32 de luni, din care 8 luni furnizare, montaj și punere în funcțiune a echipamentelor și 24 de luni perioada de garanție, timp în care societatea va asigura asistența tehnică, întreținerea și reparațiile utilajelor, dacă este cazul, mai anunţă Compania.

„Investițiile cuprinse în «Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020» reprezintă un efort de a asigura un grad apropiat de 100% de acoperire cu servicii centralizate de apă și apă uzată în zona de operare a Companiei de Apă Oltenia, pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a populației județului, beneficiari direcți fiind 355.405 locuitori. Acestea sunt împărțite în 22 de contracte de execuție lucrări și 5 contracte de furnizare echipamente“, informează Compania de Apă Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS