13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMaşină vandalizată în parcare, de trei ori într-o lună şi jumătate

Maşină vandalizată în parcare, de trei ori într-o lună şi jumătate

O tânără din Craiova și-a găsit mașina vandalizată, luni dimineaţa, în parcarea din fața blocului în care locuiește. Incredibil este că acest lucru i s-a întâmplat de trei ori în decurs de o lună și jumătate. Fata spune că a încercat să depună plângere la poliţie, însă atitudinea polițiștilor pe care i-a întâlnit i-a lăsat un gust amar și a determinat-o să renunțe.

Totul a început în urmă cu aproximativ o lună și jumătate, când tânăra a găsit o dungă făcută pe mașină, cu spray cu vopsea albastră. Femeia îşi parchează maşina, de obicei, în faţa blocului în care locuieşte, în zona Şcolii Generale „Elena Farago“ din cartierul craiovean Craioviţa Nouă.

„Prima dată când am avut parte de această surpriză neplăcută au dat pe ea cu un spray albastru, dar au făcut doar o dungă. Nu am mers la poliţie, am curăţat-o eu cum am putut. A doua oară au mâzgălit-o peste tot, cu spray albastru. Atunci am zis că nu se poate aşa ceva şi am mers la poliţie, la Secţia 5 din Craioviţa Nouă. Acolo nici nu am putut să fac plângere pentru că am fost luată în râs. M-au întrebat domnii poliţişti dacă nu am bani de spălătorie. Apoi mi-au zis că dacă nu am bani să o spăl, mă ajută ei. Le-am zis că maşina are vopsea pe ea, nu se ia la spălat. Mi-au mai zis că nu prea au ce să facă în astfel de cazuri, că dacă e trimit o patrula să se uite pe acolo, dar cam atât. Atunci de ce să mai fac plângere? Am luat diluant şi am curăţat trei zile la ea“, ne-a povestit craioveanca.

Tânăra acuză o atitudine deplasată a poliţiştilor

După cea de-a două experienţă nefericită a lăsat maşina în altă zonă, în parcarea unui supermarket. Apoi, după o perioadă, a revenit la locul de parcare din faţa blocului.

Ieri dimineaţă (n.r. – luni) a avut un şoc când a văzut cum arată, din nou, maşina. „Am găsit-o în parcare mai mâzgălită ca niciodată, de această dată cu spray negru. Nu ştiu ce să mai fac. Oricum, la poliţie nu mai merg ca să se facă mişto de mine. Am vorbit cu cineva şi o să îmi dea o soluţie cu care să o curăţ mai repede. Dar mi se pare incredibil că mi se întâmplă aşa ceva. Nu am avut nicio plângere din partea nimănui în legătură cu locul de parcare, nu m-am certat cu nimeni. Deci nu îmi explic cine ar vrea să facă aşa ceva. Într-adevăr, în zona noastră sunt scrisuri cu astfel de spray-uri pe blocuri, dar nu înţeleg de ce mi-ar face mie cineva maşina în halul acesta, în repetate rânduri. Este a treia oară, în aproximativ o lună şi jumătate, când îmi găsesc maşina vandalizată în parcare. Eu las maşina în faţa geamului meu, în faţa blocului, nu îmi explic ce au cu ea“, a declarat A. P, fata păgubită.

Aşa arăta maşina când a fost vandalizată a doua oară

Poliţia recomandă să se depună plângere

Poliţia doljeană spune că în astfel de cazuri trebuie ca proprietarul să depună plângere. „În cazul în care un cetăţean îşi găseşte maşina vadalizată trebuie să meargă la poliţie să depună plângere. Dacă este vorba despre o distrugere şi maşina a suferit avarii, poliţia deschide un dosar penal şi începe să facă cercetări la faţa locului pentru a descoperi vinovatul sau vinovaţii. Însă, există şi situaţii în care maşinile nu suferă distrugeri, iar aici se aplică doar sancţiune contravenţională. Recomandăm ca în cazurile de vandalizare, cetăţenii să depună plângere la cea mai apropiată secţie de poliţie“, au declarat reprezentanţii IPJ Dolj.

Citeşte şi: Doljul, campionul absolut la ajutoare sociale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS