13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCoşmarul cu fibra optică pare să nu se mai termine

Coşmarul cu fibra optică pare să nu se mai termine

Introducerea fibrei optice în Craiova a fost şi încă este un adevărat coşmar pentru craioveni. Unele străzi au fost sparte la scurt timp după ce fuseseră asfaltate, iar acest lucru i-a supărat teribil pe locuitorii din zonele unde s-a făcut acest lucru. În plus, repararea străzilor după ce se sparg durează prea mult, spre disperarea oamenilor.

GdS a scris de mai multe ori despre această problemă. Străzile sau trotuarele din multe zone ale Craiovei au fost „arate“ pentru a fi introdusă fibra optică. Iar treaba a fost făcută de mântuială. Însă, marea problemă este aceea că Primăria Craiova a permis chiar şi spargerea străzilor care fuseseră reparate şi asfaltate de curând. De fiecare când GdS a întrebat municiplitatea despre această situaţie, reprezentanţii instituţiei au scos în faţă faptul că firma care se ocupă de introducerea fibrei are obligaţia de a reface complet străzile sau trotuarele.

Zonă de la Rotonda, făcută praf pentru fibra optică

Însă, nimeni nu a menţionat vreodată perioada pe care firma care introduce fibra o are la dispoziţie pentru a reface zonele în care face săpături. De exemplu, în zona Rotonda, la blocurile din spatele părculeţului s-a făcut săpături, iar în urmă a rămas dezastru. Şanţurile au fost acoperite în bătaie de joc, iar maşinile sunt parcate cu roţile în şanţ. „Ca la noi la nimeni. Au venit, au săpat, au băgat fibra şi apoi şi-au bătut joc. Uitaţi-vă în ce hal au putut să lase în urmă. Chiar nu îmi explic, nu îi controlează nimeni. O să ne rupem maşinile în şanţurile astea. Cine ştie când o să vină să le facă“, a spus un craiovean revoltat.

Trotuarul de pe Petre Ispirescu, lăsat de izbelişte

Pe 15 septembrie se lucra de zor pe trotuarul de pe Petre Ispirescu, pe partea cu Facultatea de Drept. Pe atunci a fost spart trotuarul pe toată lăţimea, tot pentru introducerea fibrei optice. Ce s-a întâmplat de atunci? Trotuarul a fost refăcut tot de mântuială, în ciuda faptului că au trecut deja aproape trei săptămâni. Pe toată suprafaţa spartă este acum beton, însă au „uitat“ să toarne stratul de asfalt şi să-l aducă la nivelul iniţial. „Trotuarul acesta fusese asfaltat în vara acestui an, dacă îmi amintesc bine. După ce l-au făcut praf, se poate vedea cum a fost lăsat. Pe aici trec o mulţime de oameni. În plus, e păcat de banii care au fost aruncaţi înainte pe asfaltare. De ce se mai dau autorizaţii? Nu ştie nimeni. Dar chiar nu e deloc corect să lase lucrurile aşa“, a spus o craioveancă.

Pe Strada George Fotino au acoperit, într-un final, cu asfalt

Pe Strada George Fotino au început săpăturile la sfârşitul lunii august. Pe 15 septembrie, şanţurile fuseseră acoperite de mântuială, iar oamenii din zonă se plângeau de situaţie. GdS a fost pe această stradă, iar şanţurile fuseseră asfaltate, în sfârşit. Şi pe o suprafaţă de parcare de pe strada Horia se turnase deja asfaltul în şanţ. Însă, puţin mai în faţă, exact lângă intersecţia cu Strada Dezrobirii, o bucată de câţiva metri din trotuar a rămas neasfaltată. Practic, e inexplicabil cum a fost lăsată în aşteptare, chiar dacă la câţiva metri distanţă au acoperit şanţul cu asfalt.
Gazeta de Sud a încercat să ia legătura cu firma care se ocupă de introducerea fibrei optice pentru a clarifica tot ce ţine de modul în care se fac aceste lucrări, însă nu am primit niciun răspuns.

În schimb, Primăria Craiova ne-a menţionat faptul că, firma care se ocupă de aceste lucrări are autorizaţie de construcţie valabilă până pe 15 noiembrie. Până atunci, pot lăsa şanţurile aşa cum vor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS