22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrotuarul de pe Petre Ispirescu, „arat“ după ce a fost asfaltat

Trotuarul de pe Petre Ispirescu, „arat“ după ce a fost asfaltat

Introducerea fibrei optice face praf multe străzi şi trotuare din Craiova. Acum este la rând trotuarul de pe strada Petre Ispirescu, care arăta ieri ca după bombardament. Dincolo de disconfortul creat în zonă, atât pentru şoferi cât şi pentru pietoni, marea problemă este că acest trotuar a fost asfaltat recent, iar acum a fost făcut praf.

Trotuarul de pe strada Petre Ispirescu, pe partea dreaptă cum vii dinspre Calea Bucureşti, chiar în faţa căminului din curtea Facultăţii de Drept, a fost făcut praf, ieri, pentru introducerea fibrei optice în subteran. Excavatoarele lucrau de zor şi toată spărtura o cărau în parcarea de vizavi, unde se formase un morman foarte mare de moloz.

Odată cu aceste lucrări, craiovenii au încă un motiv de revoltă. Tocmai pentru că strada Petre Ispirescu şi trotuarele acesteia au fost recent asfaltate. Astfel, oamenii văd cum banii publici cheltuiţi pe asfaltare se duc pe apa sâmbetei. În replică, primăria susţine mereu când este întrebată despre aceste situaţii, că firma care se ocupă de introducerea fibrei este obligată să readucă străzile sau trotuarele la firma iniţală. Chiar şi în această situaţie, banii publici tot rămân cheltuiţi.

„Cine face și desface, are tot timpul ce face“

Un craiovean a făcut o postare pe o reţea de socializare, legată de spargerea trotuarului de pe strada Petre Ispirescu. Imediat, craiovenii au comentat, cu toţii fiind împotriva modului în care se sarg străzile. „Peste tot în România se practică această tactică. Întâi reabilitezi, cu bani europeni, apoi spargi iar să faci mentenanța la țevi și fire ca mai apoi să mai iei o dată bani europeni pentru reabilitare. Cu cât sunt mai multe fonduri cu atât sunt mai groase buzunarele șefilor de pe la primărie“, a scris un bărbat.

Nimeni nu îşi explică de ce primăria permite spargerea străzilor, după ce acestea au fost asfaltate recent. „Nu au putut să facă asta când a fost închisă toată strada de s-a muncit la ea. S-au gândit acum când era totul reabilitat. Bătaie de joc!“, a mai scris un alt craiovean.
„Cine face și desface, are tot timpul ce face!Bravo!“, a adăugat un altul.

Bătaie de joc când vine vorba de readucerea străzilor la normal

Gazeta de Sud a scris, în urmă cu două săptămâni, despre spargerea aleilor de pe Strada Horia. Pe una dintre acestea, în zona blocului B7, se făcuseră săpături masive. Ce a rămas în urmă după două săptămâni şi după promisiunea că aleea va fi refăcută complet? Un dezastru total! A fost acoperit doar şanţul cel mai adânc, dar în bătaie de joc. În rest, peste tot pe unde s-a mai săpat au rămas şanţuri. Aleea arată acum oribil, chiar dacă, înainte de lucrările pentru introducerea fibrei fusese asfaltată.

Oamenii care locuiesc în zonă sunt absolut revoltaţi. „Aşa ceva nu e posibil! Uitaţi-va în ce hal au lăsat aleea, uitaţi-va în ce hal arată parcarea. Băgăm maşinile cu roţile din spate în şaţul lăsat de cei care au făcut lucrarea. Nimeni nu controlează ce se întâmplă în oraşul acesta. Au dat bani să asfalteze, ca să îşi bată cei cu fibra optică joc. Eu aşa ceva nu am mai văzut“, a spus un craiovean.

Ce spune primăria

Gazeta de Sud a întrebat Primăria Craiova dacă se controlează cumva refacerea acestor străzi şi de ce se sparg străzile după ce au fost recent asfaltate.

„Autorizația a fost emisă în data de 29.07.2021 conform Regulamentului pentru traversarea prin spargere a străzilor, trotuarelor şi zonelor verzi din municipiul Craiova nr. 293/2021, iar lucrările se vor efectua doar pe trotuar, fără a fi afectată partea carosabilă. Refacerea trotuarului se va realiza în totalitate, pe o suprafață de aproximativ 100 metri (de la semafoare până la Căminul 6) nu doar pe lățimea șanțului, ci pe toată lățimea trotuarului, de către firma care are în garanție această stradă, pe cheltuiala operatorului de servicii de telefonie, internet și tv“, a răspuns primăria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS