17 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlguța a semnat contractul cu BMC. Când ajung la Craiova noile autobuze electrice

Olguța a semnat contractul cu BMC. Când ajung la Craiova noile autobuze electrice

Olguța Vasilescu nu a mai stat pe gânduri și a semnat contractul cu BMC pentru cele 30 de autobuze electrice.

Așa cum anunța în urmă cu câteva zile, primarul Craiovei a profitat de modificarea Legii achizițiilor publice și a putut semna, chiar dacă există un proces pe rol, contractul cu BMC Truck&Bus. Firma din Turcia fusese desemnată drept câștigătoare a licitației încă din luna mai, dar contractul de furnizare nu a putut fi semnat din cauza contestațiilor.

„Am semnat astăzi contractul cu producătorul BMC pentru furnizarea a 30 de autobuze electrice și 37 de stații de încărcare (30 lente și 7 rapide – n.r.). Valoarea contractului este de peste 61 de milioane de lei fără TVA (92 de milioane de lei cu TVA – n.r.), sumă provenită din fonduri europene. Contractul prevede 22 de luni ca termen total de livrare, primul autobuz fiind livrat în a 15-a lună (decembrie 2022 – n.r.). Acestea vor avea o lungime de 12 metri și o capacitate de 91 de persoane, dintre care 29 pe scaune, existând posibilitatea suplimentării numărului de locuri prin montarea de scaune rabatabile.

De asemenea, autobuzele vor avea dotări de ultimă generație, wi-fi, sistem de numărare a călătorilor, aer condiționat, monitoare LCD, camere de supraveghere, platformă coborâtă fără trepte sau rampă pentru scaun cu rotile“, a anunțat, pe Facebook, Olguța Vasilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS