16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTransportul şcolar se extinde şi pentru Colegiile „Carol I“ şi „Elena Cuza“

Transportul şcolar se extinde şi pentru Colegiile „Carol I“ şi „Elena Cuza“

Transportul şcolar asigurat de Primăria Craiova se va extinde în această toamnă şi pentru Colegiile „Carol I“ şi „Elena Cuza“.

Anunţul a fost făcut, ieri, de primarul Lia Olguţa Vasilescu. „Începând de anul acesta vom introduce transport şcolar pe o altă zonă aglomerată a Craiovei, unde se află Colegiile «Carol I» şi «Elena Cuza». Probabil că nu se va întâmpla acest lucru în prima săptămână de la începerea anului şcolar, pentru că după ce elevii se vor întoarce din vacanţă va trebui ca împreună cu conducerea celor două colegii să identificăm copiii care vor să beneficieze de transport şcolar şi, bineînţeles, staţiile de unde trebuie luaţi aceşti copii. Este vorba de elevii claselor I-IV, ca să fie foarte clar. Deocamdată nu ne permitem, cu numărul de autobuze pe care îl avem, să extindem transportul şcolar în tot municipiul Craiova“, a precizat edilul Craiovei.

Primele autobuze şcolare din Craiova au intrat în circulaţie în luna mai, odată cu reluarea cursurilor faţă în faţă. Autobuzele deservesc şcolile de pe străzile Constantin Brâncuşi şi Principatele Unite, respectiv Școala Gimnazială nr. 2 „Traian“, Școala „Terraveda“, Liceul CFR și Liceul „Constantin Brâncuși“. Transportul şcolar are rolul de a descongestiona traficul din zona centrală a Craiovei, în perioada în care părinţii veneau să-şi ia copiii de la şcoală, cu autoturismele personale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS