10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlguţa anunţă un concert pe stadion, anul viitor. Apoi schimbă iar gazonul

Olguţa anunţă un concert pe stadion, anul viitor. Apoi schimbă iar gazonul

Gazonul de la stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova va fi schimbat în această toamnă. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a anunţat, joi, că a fost demarată procedura de achiziție a lucrărilor de înlocuire a gazonului de la stadionul de fotbal, având în vedere „starea deteriorată a acestuia“.

Actualul gazon era unul mixt (95% artificial şi 5% natural), a fost schimbat în noiembrie 2019 şi a costat 297.500 de euro, bani suportaţi din bugetul local (cel puţin asta a fost partea care a revenit primăriei). Gazonul a fost adus din Grecia, sub formă de rulouri şi aşa a şi fost montat. Primăria Craiova a avut nevoie de aproape doi ani pentru a reuşi să schimbe gazonul iniţial, montat odată cu construirea arenei de 55 de milioane de euro. Compania Naţională de Investiţii, cea care a finanţat construirea stadionului, a acceptat în final schimbarea gazonului natural într-unul ramforsat (mixt), dar ce cerut primăriei să suporte diferenţa de preţ. Lucru care s-a şi întâmplat în toamna lui 2019. Vechiul gazon a fost scos în luna octombrie, pentru a face loc celui nou, montat în noiembrie. Acum, gazonul mixt actual va avea aceeaşi soartă.

În opinia edilului Craiovei, gazonul va fi schimbat pentru că „acum joacă două echipe și pauza de la un meci la altul nu mai este de două săptămâni, așa cum era prevăzut în manualul tehnic, iar uneori nici măcar de două zile“. În plus, de vină ar fi şi temperaturile de la nivelul solului înregistrate în ultimele luni, de 55 de grade, potrivit primarului. „Asta ne obligă să facem cheltuieli de schimbare a suprafeței de joc mai devreme decât era programat“, a mai spus Olguţa Vasilescu.

Unde ar putea juca Universitatea şi FCU

Potrivit primarului Craiovei, gazonul ar putea fi schimbat în luna octombrie, în pauza competiţională. Asta dacă va fi finalizată şi licitaţia de care a pomenit edilul. Dacă nu se va reuşi acest lucru, primăria va notifica echipele Universitatea Craiova şi FCU Craiova să găsească o altă arenă unde să dispute meciurile de acasă, după cum a anunţat Olguţa Vasilescu.

Edilul a mai precizat că s-a gândit să mute, temporar, meciurile de fotbal pe stadionul de atletism, care are dimensiunile necesare, însă nu ar fi primit acceptul LPF în acest sens. Liga ar fi oferit ca variante stadioanele de la Târgu Jiu şi Drobeta Turnu Severin. Motivul: se apropie iarna, iar stadionul de atletism din Craiova nu are încălzire în gazon.

Olguţa schimbă gazonul şi anul viitor

În privinţa noului gazon, Olguţa Vasilescu a precizat că nu va exista garanţie pentru acesta, el fiind „un bun consumabil, care va trebui schimbat ori de câte ori este nevoie“. „A fost o garanţie pentru gazon imediat după construirea stadionului, dar asta pentru că el a intrat la pachet cu tot stadionul. În nicio ţară şi pe niciun stadion nu este oferită garanţie la gazon“, a menţionat Olguţa Vasilescu. Potrivit acesteia, pentru noul gazon nu se va prevede în cartea tehnică să se joace doar la un anumit interval de timp. „Nu cred că un constructor poate să impună ceva municipalităţii. Noi impunem condiţiile, nu ei“, a spus edilul.

Olguţa schimbă gazonul. La stadionul „Ion Oblemenco“ au fost montate, ieri, ultimele fâşii de gazon hibrid
Actualul gazon de la stadionul „Ion Oblemenco“ a fost montat în noiembrie 2019. El a fost adus din Grecia, sub formă de rulouri.

De altfel, Olguţa Vasilescu a dezvăluit că oricum va schimba şi acest gazon, anul viitor. Asta pentru că intenţionează să organizeze un concert pe stadionul „Ion Oblemenco“, eveniment care va impune, automat, schimbarea suprafeţei de joc. „Nu vă ascund că avem prognozat şi un concert foarte mare pe stadionul de fotbal şi automat o să se schimbe gazonul după acest concert“, a precizat primarul Craiovei.

Din acest motiv, edilul ar vrea un acord cadru pentru ca gazonul să poată fi schimbat cât mai des. „Ne gândim să facem o precedură mai îndelungată, de acord-cadru, pentru ca gazonul să fie schimbat ori de câte ori este nevoie. Achiziţia gazonului şi toată procedura de întreţinere a lui vor fi suportate din bugetul local“, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS