20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal(VIDEO) De ce se schimbă gazonul de pe „Oblemenco“. Ce spune Olguţa Vasilescu

(VIDEO) De ce se schimbă gazonul de pe „Oblemenco“. Ce spune Olguţa Vasilescu

-

Gazonul de pe stadionul „Ion Oblemenco“ din Craiova va fi schimbat. Primăria Craiova a emis, aseară, un comunicat prin care a anunţat că a demarat procedura de achiziție a lucrărilor de înlocuire a gazonului de la stadionul de fotbal, având în vedere „starea deteriorată a acestuia“.

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a organizat, astăzi, o conferinţă de presă în care a oferit mai multe amănunte legat de decizia de schimbare a gazonului. Actualul gazon era unul mixt (95% artificial şi 5% natural), a fost schimbat în octombrie 2019 şi a costat 297.500 de euro, bani suportaţi din bugetul local. El a fost adus din Grecia, sub formă de rulouri şi aşa a şi fost montat.

În opinia edilului, gazonul va fi schimbat pentru că acum „joacă două echipe și pauza de la un meci la altul nu mai este de două săptămâni, așa cum era prevăzut în manualul tehnic, iar uneori nici măcar de două zile“. „Asta ne obligă să facem cheltuieli de schimbare a suprafeței de joc mai devreme decât era programat“, a spus Olguţa Vasilescu.

De ce se schimbă gazonul de pe „Oblemenco“. Olguţa Vasilescu: „Va fi un gazon hibrid“

Gazonul de pe „Oblemenco“ ar putea fi schimbat tot în luna octombrie, în pauza competiţională. Potrivit edilului, dacă nu se va reuşi acest lucru, primăria va notifica echipele Universitatea Craiova şi FCU Craiova să găsească o altă arenă unde să dispute meciurile de acasă.

În privinţa noului gazon, primarul Craiovei a precizat că nu va exista garanţie pentru acesta, el fiind „un bun consumabil, care va trebui schimbat ori de câte ori este nevoie“. „Nu ştim cât va costa noul gazon, data trecută a fost vorba de vreo 600.000 de euro, dar este o procedură de achiziţie şi e posibil ca acest cost să fie mai mic. Oricum, ne gândim să facem o precedură mai îndelungată, de acord-cadru, pentru ca gazonul să fie schimbat ori de câte ori este nevoie. Va fi un gazon hibrid, iar în zona periferică a gazonului va fi doar sintetic. Asta au solicitat inclusiv echipele de fotbal. Achiziţia gazonului şi toată procedura de întreţinere a lui vor fi suportate din bugetul local“, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

A traversat prin loc nepermis și a fost lovită...

O femeie din Ișalnița a travesat, aseară în jurul...

ȘTIRI GdS