19.5 C
Craiova
marți, 17 mai, 2022
Știri de ultima orăLocalDoljO nouă etapă de dezinsecţie pe domeniul public

O nouă etapă de dezinsecţie pe domeniul public

Salubritatea demarează luni,16.08.2021, o nouă campanie de dezinsecţie pe domeniul public. Dezinsecţia va dura până la sfârşitul lunii august şi are ca scop combaterea insectelor dăunătoare.

SC Salubritate Craiova SRL desfășoară, în perioada 16.08-30.08.2021, o campanie de dezinsecție prin pulverizare terestră a insecticidelor pe domeniul public, intervenție ce are ca scop combaterea insectelor dăunătoare. Angajaţii Salubrităţii vor efectua, în noaptea de 16 spre 17 august, operațiunea de larvicidare pe suprafețele lacurilor din municipiul Craiova, urmând ca, în noaptea de 17 spre 18 august să procedeze la dezinsecția spațiilor verzi din Parcul Nicolae Romanescu și din zonele adiacente. În noaptea următoare, va fi efectuată intervenția în Parcul Tineretului. Dezinsecția pe spațiile verzi din cartierele Craiovei va fi demarată în noaptea de 19 spre 20 august, aceasta urmând să se desfășoare în funcție de condițiile meteorologice existente.

Dezinsecţie
Dezinsecţie

Salubritatea foloseşte un biocid avizat de MS

Produsul biocid folosit în cadrul acestei intervenții este  K-Othrine EC84, aflat în grupa a treia de toxicitate și avizat de Ministerul Sănătății. Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de 746,9 hectare.

Craiovenii obligaţi să-şi facă dezinsecţie pe terenurile pe care le deţin

Proprietarii de terenuri, agenții economici, instituțiile publice și asociațiile de proprietari din municipiul Craiova , potrivit art. 109 din Regulamentul privind desfășurarea activităților de salubrizare, au obligația de a realiza dezinsecția în spațiile deținute cu orice titlu.

Frecvența intervenției este prevăzută la art. 105: „

-(1) Din punctul de vedere al frecvenței, dezinsecția pentru combaterea țânțarilor se execută:

a) lunar, în sezonul cald, pentru spațiile deschise prevăzute în programul unitar de acțiune;

b) minimum 3 tratamente pe an și ori de câte ori este nevoie, în spațiile comune închise ale clădirilor.

Dezinsecţie
Dezinsecţie

(2) Pentru combaterea altor vectori dezinsecția se execută:

a) trimestrial și ori de câte ori este nevoie, în spațiile închise ale operatorilor economici cu profil nealimentar, instituțiilor publice și spațiile comune închise ale clădirilor;

b) lunar și ori de câte ori este nevoie, în spațiile închise ale operatorilor economici cu profil alimentar și ale unităților sanitare;

c) numai la solicitarea persoanelor fizice din spațiile cu destinație de locuință”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecFie că este vorba despre timpul tău, lucruri sau...

ȘTIRI GdS