5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: 35 de permise de conducere, reținute în doar patru ore

Olt: 35 de permise de conducere, reținute în doar patru ore

Sâmbătă dimineață, în intervalul orar 07.00-11.00, pe raza judetului Olt a fost desfășurată o acțiune cu efective sporite, pentru reducerea riscului rutier și depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 112 sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, 63 fiind aplicate pentru încalcarea regimului legal de viteză și 49 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 35 de permise de conducere, dintre care 31 pentru viteză, 3 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și unul pentru depășire neregulamentară, fiind retrase și patru certificate de înmatriculare.

Totodată au fost constatate și 5 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 4 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat și o infracțiune pentru conducere fără permis.

Amenzi și permise reținute pentru exces de viteză și conducere în stare de ebrietate

Un bărbat de 29 de ani, din comuna Spineni, a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 65, în afara municipiului Slatina, cu viteza de 168 de km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 100 de km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.

Un bărbat de 54 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 65, în localitatea Negreni, cu viteza de 136 de km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 de km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.

Un bărbat de 45 de ani, din orașul Drăgănești-Olt, județul Olt, a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 546, în localitatea Mărunței, cu viteza de 125 de km/h, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 50 de km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.

Un bărbat de 50 de ani, din muncipiul Caracal, a fost depistat pe strada 1 Decembrie, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS