16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCum va fi vremea în Oltenia, la munte și la mare până pe 15 august

Cum va fi vremea în Oltenia, la munte și la mare până pe 15 august

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza pentru următoarele două săptămâni (2 – 15 august). Vor fi perioade în care regimul termic va deveni mai normal, cu temperaturi maxime ce vor scădea până spre 26 de grade Celsius în majoritatea regiunilor.

Oltenia

În Oltenia, scăderea de temperatură ce se va produce din data de 3 august va determina valori termice semnificativ mai mici decât în perioada anterioară, vremea călduroasă (cu maxime de 30 – 34 de grade) menţinându-se totuşi în mare parte a regiunii în majoritatea zilelor, însă canicula va afecta doar sudul, unde se vor atinge în zilele de 4, 9 şi 10 august valori de 35 – 36 de grade.

Mediat regional, minimele nocturne vor fi de 17 – 21 de grade, iar în zilele de 6 şi 7 august sunt estimate valori ale temperaturii aerului agreabile, cele diurne în marea lor majoritate între 26 şi 30 de grade, iar cele nocturne între 14 şi 18 grade.

În ansamblu, cele două săptămâni de prognoză vor fi caracterizate de un regim pluviometric în general deficitar. Ploi pe arii mai extinse, moderate cantitativ, se vor semnala doar în zilele de 5 şi 6 august.

Fenomene asociate instabilităţii atmosferice vor fi în restul intervalului numai pe arii restrânse şi cu precădere în intervalul 11 – 13 august.

La munte

La munte, începând de marţi, 3 august, scăderea temperaturii aerului se va resimţi în toată zona montană, dar vremea se va menţine totuşi normal de caldă pentru prima jumătate a lunii august în majoritatea zilelor, cu maxime de 20 – 26 de grade şi minime de 11 – 17 grade, cu valori mai mici la altitudini de peste 1.600 de metri.

O vreme mai răcoroasă va fi în perioada 6 – 7 august. Aversele de ploaie vor fi mai frecvente şi pe alocuri mai însemnate cantitativ în perioada 5 – 7 august, iar în celelalte zile fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala local şi temporar.

Dobrogea
 

În Dobrogea, vremea va fi în general călduroasă în partea continentală a regiunii, însă temperaturile diurne vor atinge doar izolat 33 – 34 de grade în zilele de 3, 5 şi posibil pe 10 august.

Pe litoral vremea va fi agreabilă, cu maxime termice de 28 – 29 de grade în cea mai mare parte a intervalului. Minimele termice ale perioadei de referinţă se vor încadra într-un ecart mediu de 18 – 21 de grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar în mare parte a intervalului celor două săptămâni.

Ploi pe spaţii mai extinse vor fi doar în perioada 5 – 6 august, iar în restul timpului pe arii restrânse vor fi manifestări asociate instabilităţii atmosferice, cu probabilitate mai mare în 4 august şi perioada 11 – 13 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS