10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal(VIDEO) Arenă de 20 de milioane de euro în locul stadionului „Tineretului“

(VIDEO) Arenă de 20 de milioane de euro în locul stadionului „Tineretului“

-

Solicitarea Consiliului Judeţean (CJ) Dolj de includere a stadionului „Tineretului“ din Craiova pe lista de finanțare a Companiei Naționale de Investiții (CNI) în vederea construirii aici a unei arene multifuncţionale a avut succes. Documentaţia depusă în luna mai de CJ Dolj a fost acceptată de CNI, iar proiectul a fost inclus pe lista sinteză a subprogramului dedicat acestui domeniu.

În locul stadionului „Tineretului“ din Craiova se va construi, până la urmă, un complex sportiv multifuncţional. Arena de legendă a fotbalului craiovean a revenit, după mai bine de 15 ani de chin birocratic, în patrimoniul judeţului Dolj, iar Consiliul Judeţean a dorit să-i dea o nouă întrebuinţare.

În urma unei dezbateri publice care a avut loc în aprilie s-a ajuns la concluzia ca în locul stadionului „Tineretului“ să fie construită o arenă multifuncţională care să poată găzdui competiţii cât mai diverse. Marea provocare o reprezenta însă obţinerea finanţării necesare, CJ Dolj având alocaţi în acest an doar banii pentru realizarea Studiului de Fezabilitate (SF): un milion de lei. Cea mai bună variantă era ca investiţia să fie finanţată de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, lucru care pare a se realiza. Asta după ce Compania a inclus, zilele trecute, proiectul pe Lista sinteză a subprogramului „Complexuri sportive“, aprobată prin ordinul ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației nr. 931/05.07.2021.

Noul complex sportiv ar avea o capacitate de aproximativ 4.000 de locuri

Consiliul Judeţean Dolj a depus documentația de includere a stadionului „Tineretului“ pe lista de finanțare a CNI în luna mai, iar răspunsul a fost favorabil. „Complexul sportiv care va fi construit pe actualul amplasament al stadionului «Tineretului» a fost inclus de Compania Națională de Investiții pe lista sinteză a subprogramului dedicat acestui domeniu, la solicitarea Consiliului Județean“, a anunţat pe pagina sa de socializare președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Potrivit acestuia, valoarea demersului care prevede realizarea unei arene multifuncționale cu o capacitate de aproximativ 4.000 de locuri, la standarde care permit organizarea de competiții internaționale, a fost estimată la 20 de milioane de euro. Un video cu titlu informativ cu modul în care ar putea arăta arena a fost realizat deja de Consiliul Județean. Valoarea reală a investiţiei va rezulta însă în urma SF-ului.

Arenă de 20 de milioane de euro în locul stadionului „Tineretului“. Cum ar putea arăta şi ce sporturi va găzdui

Potrivit propunerii înaintate de Consiliul Județean Dolj, complexul sportiv dorit în locul stadionului „Tineretului“ va cuprinde un velodrom acoperit, o pistă pentru atletism și un teren multifuncțional pentru o serie întreagă de discipline sportive, precum handbal, baschet, volei, tenis de câmp, tenis de masă, scrimă, luptă, judo, box, fotbal de sală, gimnastică și haltere. Pentru toate acestea ar trebui întrunite condițiile necesare organizării de competiții naționale şi internaționale. De asemenea, va fi amenajată o piață de acces pietonal, prevăzută cu spații verzi, vor fi create parcări subterane și supraterane, dar și zone de agrement cu piste pentru skateboarduri, role și biciclete.

Investiția se va realiza pe un teren cu suprafața totală de 20.704 metri pătrați, intrat în proprietatea CJ Dolj în martie 2019. Suprafața desfășurată a construcțiilor care vor fi realizate ar depăși 10.000 de metri pătrați, conform estimărilor.

Compania Națională de Investiții a luat în calcul construirea unei arene multifuncţionale în locul stadionului „Tineretului“

„O veste mare pentru noi această includere a stadionului «Tineretului» pe lista sinteză a obiectivelor care vor fi finanțate din bugetul CNI. Răspunsul vine însă ca urmare a demersurilor inițiate de Consiliul Județean Dolj pentru redarea acestui stadion circuitului sportiv. După consultarea cu Ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novak, dar și după dezbaterea publică pe care am organizat-o la Craiova în această primăvară, am stabilit destinația pe care o va avea suprafața stadionului: arenă sportivă multifuncțională. Suntem încrezători că vom reuși să oferim lumii sportive un complex la standarde înalte, care să poată găzdui evenimente de rang internațional. În acest fel, vom finaliza o axă a sportului din Craiova, axă în care sunt incluse deja Stadionul «Ion Oblemenco», Stadionul de Atletism «Nicolae Mărășescu» și Sala Polivalentă“, a afirmat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS