12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalE oficial! CJ Dolj a solicitat CNI finanţare pentru stadionul „Tineretului“

E oficial! CJ Dolj a solicitat CNI finanţare pentru stadionul „Tineretului“

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a depus, astăzi, documentația de includere a stadionului „Tineretului“ pe lista de finanțare a Companiei Naționale de Investiții (CNI).

Arena de legendă a fotbalului craiovean a revenit, după mai bine de 15 ani de chin birocratic, în patrimoniul judeţului Dolj, iar Consiliul Judeţean şi-ar dori să construiască pe actualul amplasament o arenă multifuncțională.

Pentru asta a şi solicitat fonduri de la Ministerul Dezvoltării prin CNI. „Complexul sportiv multifuncțional pe care dorim să îl construim pe amplasamentul stadionului «Tineretului» este cu un pas mai aproape de realizare. Astăzi a fost depusă documentația de includere a acestui obiectiv pe lista de finanțare a Companiei Național de Investiții. Mihai Neațu, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, a depus solicitarea noastră la CNI cu sprijinul ministrului Tineretului și Sportului, domnul Carol Eduard Novak. Includerea Complexului Sportiv «Stadionul Tineretului» din Craiova în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social pentru finanțarea destinată complexelor sportive este cea mai mare șansă de realizare a acestui proiect“, a anunţat pe Facebook preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

În urmă cu o lună, Consiliul Județean Dolj a organizat o consultare publică pentru a afla ce s-ar putea construi în locul stadionului „Tineretului“. La dezbatere au participat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novák, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, cunoscutele atlete Doina Melinte și Violeta Beclea-Szekely, reputați campioni olimpici, mondiali sau europeni, conducători ai cluburilor de sport din Bănie, precum și reprezentanți ai societății civile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS