16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateContractul pentru containere îngropate, prelungire cu repetiţie

Contractul pentru containere îngropate, prelungire cu repetiţie

Contractul pentru containere îngropate dintre CJ Dolj şi SC EWT s-a prelungit miercuri, 21.07.2021 pentru încă opt luni. Constructorul mai are de executat 158 de platforme cu containere îngropate şi speră ca aceasta să fie ultima prelungire.

„Am prelungit contractul. Am vorbit cu asociatul meu din Italia şi am decis să ducem la bun sfârşit acest proiect. Contractul a fost prelungit cu încă opt luni. De săptămâna viitoare începem tăiere şi piconarea pentru alte 78 de platforme. Am primit avizele pentru alte 80 de platforme. Şi sperăm să facem proiectarea, să avem autorizaţiile în timp cât mai scurt şi să începem lucrările în toamnă. Vrem să terminăm şi etapa 10 , montarea bordurilor şi pavelelor pentru ultimul lot finalizat la acest moment. Vom finalizat acest proiect şi ne dorim ca acesta să fie ultimul termen”, spune Marius Croitoru reprezentantul EWT.

Platforme de gunoi îngropate
Platforme de gunoi îngropate

Constructorul este de acord să predea o parte din platforme

Totodată, firma constructoare a lăsat garda jos şi este de acord să predea o parte din platformele la care lucrările au fost finalizate cu condiţia să-şi primească garanţia la finalul lucrărilor. Inițial constructorul a refuzat predarea parțială a platformelor dacă nu i se plătește și parte din garanție.


„Am acceptat ca beneficiarul să preia parţial platformele care la acest moment sunt finalizate. Urmând ca să ne plătească garanţia la finalul proiectului. Preconizăm să încheiem toate cele 10 etape, dar încă se mai lucrează la acte. Într-adevăr ei nu pot să ne elibereze garanţia anticipat. Este un contract de furnizare, nu este un contract de lucrări şi garanţia se va elibera când vom monta toate containerele îngropate. Cred că predarea va începe cam în două luni. Platformele vor fi predate Consiliului Judeţean Dolj şi ulterior primăriei Craiova”, a declarat Marius Croitoru.

Container


În schimb, EWT nu va renunţa la procesul pe care îl are cu beneficiarul, CJ Dolj, prin care solicită actualizarea preţului şi plata lucrărilor suplimentare. Firma a dat în judecată Consiliul Judeţean Dolj, iar pe rolul Tribunalului Dolj este înregistrat Dosarul 2260/63/2021 care are ca obiect de acţiune, obligaţia de a face.

Contract semnat în urmă cu cinci ani

Contractul s-a semnat în anul 2017 cu S.C. European Waste Technology S.R.L., în calitate de lider al Asocierii S.C. European Waste Technology S.R.L. – Nord Engineering S.R.L. care avea obligaţia să amenajeze și să echipeze platformele pentru containere îngropate, destinate colectării deșeurilor în municipiul Craiova şi să furnizeze utilajele necesare gestionării acestora. Investiția, cu o valoare totală de 7,5 milioane de euro, reprezintă componenta care va definitiva Sistemul de management integrat al deșeurilor, realizat în cadrul celui mai complex proiect cu finanțare europeană al administrației județene. În cadrul contractului, vor fi construite 438 de platforme, pe care vor fi amplasate 729 de containere îngropate cu capacitatea de 5 metri cubi și 30 de containere de 3 metri cubi.

Platforma de gunoi
Platforma de gunoi

Investiția face parte din proiectul cu finanțare europeană ă „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj“, cu o valoare totală de 53,6 milioane de euro, care a mai cuprins achiziționarea a 32 de autospeciale pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere, a 3.906 containere de diferite capacități, a 102.985 de compostoare individuale pentru gospodării din mediul rural și din orașele Bechet și Dăbuleni, închiderea depozitelor neconforme de la Calafat, Filiași și Segarcea, precum și construirea a patru stații de transfer, a două stații de compostare și a unei stații de sortare a deșeurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS