10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA intrat în lucru strada Teilor. Se introduce şi canalizarea pluvială

A intrat în lucru strada Teilor. Se introduce şi canalizarea pluvială

A intrat în lucru strada Teilor din Craiova. Artera va trebui modernizată pentru că face legătura cu Centura de Nord a Craiovei, chiar la giratoriul de la Gherceşti, de unde pleacă viitorul Drum Expres Craiova – Pitești.

Strada Teilor va fi cea care va prelua traficul greu de pe DX Craiova – Piteşti, aşa că ea va fi lăţită şi va avea trei straturi de asfalt, potrivit constructorului. Strada a fost prinsă în acordul cadru de modernizare a drumurilor din Craiova, atribuit în anul 2018 firmelor Erpia SA și Construcții Erbașu SA. De proiectarea străzii Teilor s-a ocupat asocierea Erpia SA – Romasco Concept SRL, iar de lucrări se ocupă Erpia.

Lucrările au început de marţi, după cum a anunţat pe Facebook şi primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. „De astăzi (marţi – n.r.), au început lucrări de introducere a canalizării pluviale pe strada Teilor, care va prelua traficul de intrare și ieșire din oraș. De asemenea, sunt prevăzute lucrări de modernizare, dar și de extindere a drumului, în vederea preluării traficului greu. Aceste lucrări se vor desfășura pe o perioadă mai lungă de timp și de aceea șoferii trebuie să aibă în vedere respectarea prevederilor rutiere impuse“, a scris Olguţa Vasilescu.

A intrat în lucru strada Teilor. Se va circula cu restricţii până în decembrie

Restricţiile de circulaţie au fost instituite până la sfârşitul acestui an şi au fost anunţate şi de Primăria Craiova: „În perioada 13.07.2021 – 16.12.2021 se va închide circulaţia rutieră pe strada Teilor, tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Prelungirea Teilor şi intersecţia cu DN 65F, ocolitoarea de nord a municipiului Craiova, pentru executarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare“.

Modernizarea străzii Teilor din Craiova va costa 6.236.751 de lei, potrivit noilor indicatori tehnico-economici aprobați la începutul anului de Consiliul Local Municipal. Din acești bani, partea de construcţii – montaj ar costa 5.641.262 de lei (TVA inclus). Față de devizului general aprobat în urmă cu exact cinci ani – 5.472.160 lei valoarea totală, investiția a crescut cu 764.591 de lei, din cauza unor lucrări suplimentare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS