16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSalubritatea atacă ţânţarii

Salubritatea atacă ţânţarii

SC Salubritate Craiova SRL desfășoară, în perioada 08.07-19.07.2021, o campanie de dezinsecție prin pulverizare terestră şi aeriană a insecticidelor pe domeniul public, intervenţie ce are ca scop combaterea insectelor dăunătoare.

Într-un comunicat de presă SC SalubritateCraiova SRL face următoarele precizări:

„Tratamentele aviochimice vor fi realizate în zilele de 8 și 9 iulie 2021 și vor avea loc dimineața, în intervalul orar 6.00-10.00. Vor fi vizate lacurile de pe teritoriul municipiului (lacul din Parcul Nicolae Romanescu, Lacul Tanchiștilor, Lacul Valea Fetii, Lac Făcăi, lacul din Grădina Botanică, Lac Valea Șarpelui și cel de la Hanul Doctorului), parcurile, grădinile publice și zonele verzi din cartierele orașului.

Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de aproape 800 hectare, graficul intervenției putând suferi modificări în funcție de condițiile meteorologice existente. Lucrările de dezinsecție pentru combaterea insectelor dăunătoare se vor face prin pulverizare prin sistem ULV. Se va folosi pentru dezinsecție substanța din grupa a III-a de toxicitate K-Othrine EC 84, avizată de către Ministerul Sănătății”.

Dezinsecţie terestră

În acelaşi comunicat se mai spune:

„Reamintim apicultorilor că, în intervalul menționat, trebuie să ia măsurile necesare pentru protejarea albinelor.

Dezinsecția terestră va începe în noaptea de 8 spre 9 iulie cu operațiunea de larvicidare, care se va desfășura pe suprafețele lacurilor aflate în domeniul public al municipiului Craiova. Echipele care acționează la nivelul Craiovei vor efectua, în noaptea de 9 spre 10 iulie, operațiunea de dezinsecție în Parcul Nicolae Romanescu și în zonele adiacente, iar în noaptea de 10 spre 11 iulie, în Parcul Tineretului.  Dezinsecția pe spațiile verzi din cartierele Craiovei va fi demarată în noaptea de 11 spre 12 iulie, aceasta urmând să se desfășoare în funcție de condițiile meteorologice existente”

Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția terestră este de 746,9 hectare.

Craiovenii obligaţi să facă dezinsecţie

Operatorul atenţionează: „Reamintim proprietarilor de terenuri, agenților economici, instituțiilor publice și asociațiilor de proprietari din municipiul Craiova că, potrivit art. 109 din Regulamentul privind desfășurarea activităților de salubrizare, au obligația de a realiza dezinsecția în spațiile deținute cu orice titlu. Frecvența intervenției este prevăzută la art. 105: „-(1) Din punctul de vedere al frecvenței, dezinsecția pentru combaterea țânțarilor se execută:

a) lunar, în sezonul cald, pentru spațiile deschise prevăzute în programul unitar de acțiune;

b) minimum 3 tratamente pe an și ori de câte ori este nevoie, în spațiile comune închise ale clădirilor.

(2) Pentru combaterea altor vectori dezinsecția se execută:

a) trimestrial și ori de câte ori este nevoie, în spațiile închise ale operatorilor economici cu profil nealimentar, instituțiilor publice și spațiile comune închise ale clădirilor;

b) lunar și ori de câte ori este nevoie, în spațiile închise ale operatorilor economici cu profil alimentar și ale unităților sanitare;

c) numai la solicitarea persoanelor fizice din spațiile cu destinație de locuință”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS