17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDisputa „Odobleja“ - „Voltaire“, la o nouă rundă. Ce decizie a luat Consiliul Local

Disputa „Odobleja“ – „Voltaire“, la o nouă rundă. Ce decizie a luat Consiliul Local

Disputa dintre liceele craiovene „Ştefan Odobleja“ şi „Voltaire“ şi-a consumat, astăzi, o nou rundă. „Arbitru“ a fost tot Consiliul Local Craiova.

Consilierii municipali au avut de aprobat încetarea dreptului de administrare al Liceului ,,Ștefan Odobleja” asupra unui teren de 4.362 mp şi trecerea lui în administrarea Liceului ,,Voltaire”. Aici se află un teren de sport, o sală de sport şi o clădire-pavilion pe unde se face accesul în incinta unităţii de învăţământ. Tot în proiectul de hotărâre supus la vot se specifica accesul către cele două unități de învățământ, după cum urmează: prin strada Electroputere nr. 21, pentru Liceul ,,Voltaire”; prin strada I.D. Sârbu, pentru Liceul ,,Ștefan Odobleja”.

Proiectul a generat, ca de fiecare dată, discuţii aprinse. De fapt, disputa „Odobleja“ – „Voltaire“ datează încă din anul 2018, când CL Craiova a stabilit ca Liceul ,,Voltaire” să funcţioneze în acelaşi spaţiu cu Liceul „Odobleja“. Cei de la „Odobleja“ nu au agreat varianta aleasă de primărie, aşa că s-a ajuns la procese, proteste şi scandal în şedinţele de Consiliu Local. Şi astăzi au existat discuţii, pornind de la orele de sport care trebuie efectuate de elevii celor două unităţi de învăţământ. Consilierii locali din partea PNL au mers pe ideea că nu trebuia să se ajungă în această situaţie, în timp ce colegii lor de alianţă au fost de principiul că nu mai trebuie alimentat acest subiect şi că varianta propusă de executiv este cea bună.

Disputa „Odobleja“ – „Voltaire“, la o nouă rundă. USR-PLUS a votat alături de PSD

Prin urmare, când s-a ajuns la vot, USR-PLUS a votat alături de PSD şi PER, aşa că hotărârea a fost aprobată cu 17 voturi pentru şi 6 împotrivă (PNL). Astfel, Liceul ,,Voltaire” a primit ce şi-a dorit: un teren de sport, o sală de sport şi o intrare în incinta unităţii.

Proiectul ar fi trecut şi dacă USR-PLUS vota alături de PNL. De la şedinţa ordinară au lipsit patru consilieri, câte doi din fiecare tabără – PSD+PER, respectiv PNL+USR-PLUS, aşa că scorul final ar fi fost de 12-11 în favoarea PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS