20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSalubritatea s-a răzgândit! Vine după pubele

Salubritatea s-a răzgândit! Vine după pubele

De la începutul acestei luni, craiovenii care aveau contracte încheiate cu Salubritatea Craiova, au început să primească notificări cu privire la înapoierea pubelelor, odată cu schimbarea operatorului de colectare a deşeurilor. Practic, oamenii erau puşi în situaţia în care ar fi trebuit să ducă pubelele la sediul Salubrităţii, aflat pe strada Fluturi din Craiova.

Această soluţie găsită de reprezentanţii societăţii comerciale Salubritate Craiova nu a fost deloc agreată de craiovenii cu care aveau contract. Asta din cauză că pentru foarte mulţi, transportul unei pubele ar fi fost imposibil.

După ce şi-au dat seama că măsura era aberantă, reprezentanţii SC Salubritate Craiova SRL au revenit asupra ei. Ieri (n.r. joi) au anunţat că vor trimite echipe care să ridice pubele. „Ca urmare a încetării activității de colectare a deșeurilor pe raza municipiului, Salubritate Craiova va proceda, în următoarea perioadă, la recuperarea recipientelor de precolectare date în comodat persoanelor fizice care nu și-au manifestat în scris intenția de a le păstra“, se arată în comunicatul Salubrităţii.

Când va ridica Salubritatea pubelele

Pentru că această decizie a fost luată de curând, muncitorii Salubrităţii nu vor reuşi să ridice toate pubele până la 1 iulie, dată la care se încheie contractul cu craiovenii. Aşa că mulţi locuitori vor fi anunţaţi pe parcurs în legătură cu data la careli se va ridica pubela. „Conform graficului, în ultima săptămână de colectare a deșeurilor, respectiv în perioada 24.06-30.06.2021, vom merge în teren alături de echipaje pentru a ridica o parte dintre cele peste 19.000 de pubele aflate în folosința abonaților. Având în vedere numărul mare de recipiente existente în posesia persoanelor fizice, programul de ridicare va continua și după data de 1 iulie 2021, respectiv data de intrare pe piață a noului operator, utilizatorii fiind informați în prealabil asupra zilelor în care se va face predarea pubelelor către reprezentanții noștri“, au mai transmis reprezentanţii SC Salubritate Craiova SRL.

Craiovenii care nu vor să aştepte venirea reprezentanților Salubrităţii pentru predarea pubela, au în continuare posibilitatea să o returnze la punctul de lucru din strada Fluturi, nr. 48, cu program de luni până vineri, între orele 07.00 – 15.00.

Predarea pubelelor nu este, însă, obligatorie. Oamenii au posibilitatea să păstreze recipientul, în baza unei solicitări scrise, pe care o pot transmite la adresa [email protected] sau o pot depune la registratura societății, situată în strada Brestei, nr. 129A. Pubela va putea fi păstrată doar cu condiția achitării contravalorii acesteia, respectiv: 88,86 lei (TVA inclus) pentru pubela de 120 litri, 102,82 lei (TVA inclus) pentru pubela de 240 litri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS