16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieDeclaraţiile pentru gunoi, împărţite prin asociaţiile de proprietari

Declaraţiile pentru gunoi, împărţite prin asociaţiile de proprietari

Începând de vineri, 18 iunie, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari vor fi chemaţi la sediul primăriei(Centrul Multifuncţional) ca să ridice Declaraţiile de impunere pentru stabilirea taxei speciale de salubrizare. Ulterior, asociaţiile de proprietari trebuie să împartă respectivele declaraţii locatarilor.

Primăria va chema timp de cinci zile, între 18 şi 25 iunie, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari din Craiova, câte o sută de asociaţii de proprietari pe zi, între orele 10.00 şi 13.00 ca să ridice Declaraţiile de impunere pentru stabilirea taxei speciale de salubrizare. Aceştia vor fi anunţaţi telefonic începând de azi, 16 iunie că trebuie să vină la sediul primăriei ca să ridice respectivele docmente.

Fie că este preşedintele asociaţiei de proprietari sau administratorul, aceştia vor primi declaraţiile de impunere pentru stabilirea taxei speciale de salubrizare pe care ulterior trebuie să le împartă proprietarilor din asociaţie.

Reprezentanții proprietarilor, lămuriți de DIT și ADI

Tototdată reprezentanţii asociaţiilor de proprieatari se vor întâlni cu reprezentanţii Direcţiei de Impozite şi Taxe şi cu cei de la ADI Eco Dolj de la care vor primi mai multe imformaţii. Fiecare asociaţie de proprietari va primi un număr de declaraţii câte apartamente/proprietari sunt în asociaţie. De exemplu, dacă într-o asociaţie sunt o mie de apartamente, reprezentantul proprietarilor va primi 1.000 de declaraţii. Odată cu declaraţiile reprezentanţii proprietarilor vor primi şi flayere cu privire la modul de colectare a deşeurilor menajere şi reciclabile. Pe lângă flayere li se vor împărţi pliante în care li se explică modalitatea de plată a taxei de salubrizare. Aceste pliante şi flayere se vor afişa la fiecare bloc pentru înştiinţarea locatarilor.

„Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari pot pune întrebări reprezentanţilor de la DIT şi Adi Eco Dolj, ca ulterior să le explice locatarilor. Ei trebuie să împartă declaraţiile şi să pună aceste flayere şi pliante la avizier sau în cutia poştală ca să îi înştiinţeze pe proprietari. Asociaţiile sunt cele care le dau locatarilor lămuriri şi tocmai de aceea este bine să ajungă în decursul celor cinci zile ca să primească explicaţii de la angajaţii DIT sau ADI care vor fi prezenţi la aceste întâlniri”, a explicat un reprezentant al primăriei Craiova.

Sediul DIT Craiova
Sediul DIT Craiova


În concluzie, declaraţiile vor fi împărţite de asociaţia de proprietari fiecărui locatar în parte. Proprietarul are obligaţia să completeze această declaraţie şi să o depună la DIT. În caz contrar, acesta va fi impus cu trei persoane pentru plata respectivei taxe. Începând cu data de 1 iulie, craiovenii nu vor mai plăti gunoiul la asociația de proprietari. Colectarea gunoiului va fi plătită printr-o taxă la Direcția de Impozite și Taxe Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS