10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPaza stadionului de atletism se „mută“ la Curtea de Apel

Paza stadionului de atletism se „mută“ la Curtea de Apel

Tribunalul Dolj a respins acţiunea formulată de Protect NPG Intervenţii SRL cu privire la atribuirea de către Primăria Craiova a contractului de pază a stadionului de atletism. Firma de pază nu vrea însă să iasă din joc şi va face recurs, aşa că „paznicul“ arenei de 5.000 de locuri va fi decis de Curtea de Apel Craiova.

Paza stadionului de atletism se „mută“ la Curtea de Apel. E luptă mare pentru contractul de pază a stadionului de atletism din Craiova până la data de 31 iulie.

Primăria a ales încă din luna aprilie firma de pază, în urma unei achiziţii directe la care a oferit un tarif de 13,95 lei/oră (fără TVA). Asta după ce contractul precedent, deţinut de Fort Security SRL pentru o perioadă de 64 de zile şi atribuit pentru aceeaşi valoare, expirase în data de 27 aprilie. Noua procedură de achiziţie directă a serviciilor de pază a arenei de 5.000 de locuri a luat însă calea instanţei.

Firma de pază Protect NPG Intervenţii SRL a fost cea care a contestat deciza de atribuire a contractului la valoarea mai sus menţionată, considerând că tariful respectiv „încalcă principiului liberei concurenţe“. Protect NPG Intervenţii a cerut Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) să anuleze procedura, dar acesta şi-a declinat competenţa către Tribunalul Dolj – Secția Contencios Administrativ şi Fiscal. Litigiul s-a judecat în regim de urgenţă, iar verdictul a fost dat încă de la primul termen – 25 mai.

Tribunalul Dolj a respins acţiunea formulată de firma craioveană de pază. „Respinge acţiunea formulată de reclamanta Protect NPG Intervenţii SRL, în contradictoriu cu pârâtul Municipiul Craiova – reprezentat de Primarul localităţii -, având ca obiect anulare «achiziţie directă» (litigiu apărut în faza premergătoare încheierii unui contract administrativ), ca fiind rămasă fără obiect. Cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la Tribunalul Dolj“, se arată în soluţia pe scurt a instanţei. Protect NPG va face recurs. 

Paza stadionului de atletism se „mută“ la Curtea de Apel. Tariful de 13,95 lei/oră, mărul discordiei

Potrivit reprezentanţilor firmei, lupta în instanţă pentru contractul de pază a stadionului de atletism va continua. Protect NPG Intervenţii SRL consideră că valoarea la care a fost atribuit contractul este subevaluată, aşa că face recurs la Curtea de Apel. Cu toate că este vorba de „un dispozitiv compus dintr-un singur post permanent de pază, neînarmat, mobil, cu executarea serviciului în tot perimetrul obiectivului, 7 zile pe săptămână, cu program de 24 de ore / zi“, firma nu vrea să iasă din joc.

„Tariful este sub cel minim pentru serviciile de pază. Mergem mai departe în instanţă şi o să sesizăm şi Curtea de Conturi. Avem şi un răspuns de la CNSC referitor la tariful minim, răspuns pe care l-am primit pentru o altă procedură de achiziţie, dar similară cu cea din cazul de faţă“, au mai menţionat reprezentanţii Protect NPG Intervenţii SRL. În contestaţiile depuse, firma a susţinut de fiecare dată că un tarif corect pentru serviciile de pază a stadionului de atletism ar fi de 16,90 lei/oră (fără TVA). Este vorba de tariful orar/agent, pentru paza non-stop a arenei.

Firma a pus la socoteală salariul minim de bază din 2021, sporul de noapte, sporul de week-end, orele suplimentare, concediul de odihnă, a adăugat şi contribuţia asiguratorie, cheltuielile cu echipamentele, alte cheltuieli, plus profitul. În opinia Protect NPG Intervenţii, dacă s-ar ţine cont de toate acestea s-ar depăşi tariful de 13,95 lei/oră contractat de Primăria Craiova. Decizia aparţine acum Curţii de Apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS