22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA început "acțiunea dricul" pe Calea București. Mașinile de pompe funebre, ridicate de Poliția Locală

A început „acțiunea dricul” pe Calea București. Mașinile de pompe funebre, ridicate de Poliția Locală

A început „acțiunea dricul” pe Calea București. Din această dimineață mașinile firmelor de pompe funebre care își au sediul pe Calea București au fost ridicate de RAT prin dispoziția Poliției Locale Craiova, în contextul regulamentului privind „stabilirea categoriilor de intervenţii în vederea reabilitării fronturilor construite în zona de acţiune prioritară Calea Bucureşti din municipiul Craiova”.

”Politia Locală – Serviciul Circulatie a pus în aplicare prevederile legale, dispunand ridicarea a 4 autovehicule destinate activitatilor de pompe funebre și a aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 18.000 lei”, potrivit unui comunicat de presă trimis de Primăria Craiova.

Adio funerare, piese auto şi magazine second-hand! 

Primăria Craiova a întocmit un Regulament prin care doreşte să schimbe aspectul străzii Calea Bucureşti, cea mai importantă arteră de circulaţie din municipiu pe relaţia est-vest şi „primul contact pe care orice vizitator sau persoană aflată în tranzit îl are cu zona urbană a Craiovei“. Autorităţile locale susţin că „zona prezintă un aspect neunitar cu privire la imaginea parterelor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţe“, aşa că au acţionat în consecinţă. Au stabilit un set de reguli pe care firmele de pe Calea Bucureşti sunt obligate să le respecte. Mai mult, firmele de funerare, cele de piese auto şi magazinele second-hand vor avea de acum încolo interdicţie pe Calea Bucureşti. 

La data de 22 aprilie 2021, a intrat în vigoare Hotararea Consiliului Local nr 159, prin care a fost aprobat Regulamentul local privind stabilirea categoriilor de intervenții, în vederea reabilitarii fronturilor construite în zona de acțiune prioritară „Calea Bucuresti”, care la art. 9, pct 5 precizează faptul că „se interzice gararea/staționarea mijloacelor de transport pentru deservirea activităților de pompe funebre în parcările publice organizate de-a lungul celor două sensuri de mers aferente Căii București, precum și în parcările publice reședință ale blocurilor”.

De asemenea, nerespectarea prevederilor atrage sancțiuni cu amendă cuprinsă între 1.500-2.500 lei și măsura tehnico-administrativă de ridicare a autovehiculelor.

Potrivit sursei citate, regulamentul a fost supus dezbaterii publice, fiind adus la cunostința cetățenilor inclusiv prin intermediul presei.

”Posesorii de autovehicule de transport ce deservesc activitățile de pompe funebre, s-au conformat prevederilor Regulamentului aprobat prin HCL nr 159/2021. Politia Locală va desfasura în continuare acțiuni pentru verificarea respectării prevederilor legale în zona respectivă„, se mai arată în comunicat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS