17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo în Oltenia până pe 6 iunie

Prognoza meteo în Oltenia până pe 6 iunie

Administrația Națională de Meteorologie a transmis estimarea evoluției meteo pentru următoarele două săptămâni, 24 mai – 6 iunie.

Oltenia

Vremea caldă va caracteriza primele zile ale intervalului de referinţă, când media temperaturilor maxime va fi de 26…29 de grade, iar a minimelor de 13…17 grade. Din data de 27 mai, răcorirea vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în jurul celor normale (la amiază 23…25 de grade), dar în unele zile chiar sub cele specifice perioadei din an (mediat regional maxime de 19…22 de grade şi minime de 9…12 grade).

O încălzire a vremii este estimată din nou după data de 3 iunie. Între 26 şi 28 mai, vor fi perioade în care fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor semnala pe arii extinse şi se pot înregistra pe alocuri cantităţi de apă mai însemnate. Proabilitatea de ploaie va fi ridicată și în intervalul 31 mai -2 iunie.

La munte

La munte, în prima parte a intervalului, deşi cu uşoare variaţii de la o zi la alta, valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale sau chiar uşor peste cele climatologic specifice (maxime de 14…20 de grade şi minime de 4…9 grade, cu valori mai scăzute la altitudini mari).

Între 28 mai şi 2 iunie, vremea va fi răcoroasă, astfel că la amiază vor fi temperaturi de 10…15 grade, iar noaptea 2…6 grade. Ulterior, estimările indică o încălzire a vremii, spre un regim termic din nou apropiat de cel mediu multianual.Din data de 25 mai, vremea va fi în general instabilă, cu perioade în care fenomenele asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii extinse și local se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate (în special în intervalele26-28 mai şi 31 mai-2 iunie)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS