9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBuget pentru redeschiderea stațiunii Săcelu

Buget pentru redeschiderea stațiunii Săcelu

Pregătiri pentru redeschiderea stațiunii balneoclimaterice de la Săcelu, în județul Gorj. Sunt vizate în principal bazinele cu ape binefăcătoare și cu nămol care sunt deținute de Complexul Energetic Oltenia. Administrația companiei a alocat recent fonduri pentru pregătirea plajelor și nu numai.

Vor fi achiziționate produse, materiale și toate aparatele necesare pentru baza de agrement de la Săcelu. Pentru concretizarea achiziției este programată pe 17 mai o licitație. Suma care va fi folosită pentru cumpărarea materialelor și a echipamentelor se apropie de 20.000 de lei.

Anul trecut a mai fost investită suma de pete 76.000 de lei, însă stațiune a fost dechisă după jumătatea lunii iulie. De data aceasta se dorește ca bazinele administrate de Complexul Energetic Oltenia să fie redeschise de la jumătatea lunii viitoare, dacă nu cumva și mai repede, în funcție și de condițiile meteorologice. Va fi impusă și o taxă de intrare pentru externi și una pentru angajații Complexului Energetic Oltenia. Vor fi la dispoziție peste 200 de locuri și vor fi menținute măsurile din pandemie, în funcție și de ce decizii de relaxare va mai lua Guvernul.

Complex balnear

Complexul balnear de la Săcelu este compus din: baza de tratament; spații cazare în Hotelul Minerul cu o capacitate de 140 locuri; camere cu două locuri, apartamente cu 4 locuri și grupuri sanitare proprii; spațiu pentru servirea mesei și bar; bazine in aer liber; plaja care a beneficiat de investiții ample de modernizare în anul 2013, alocate de CE Oltenia, putând oferi un cadru modern și dotările necesare petrecerii unui sejur plăcut: nisip fin, 100 de sezlonguri, umbrele, dușuri, grupuri sanitare noi, punct de prim ajutor și o terasă unde pot fi consumate produse alimentare și băuturi răcoritoare diverse. Afectiuni care se tratează la Săcelu: afecțiuni ale aparatului locomotor; neurologice periferice; afectiuni ale sistemului nervos central; afectiuni ale aparatului respirator; afectiuni ORL; afectiuni digestive, hepato-biliare si renale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS