18.1 C
Craiova
vineri, 18 iunie, 2021
Știri de ultima oră Local Pe unde calcă Garda de Mediu cresc salcâmii (GALERIE FOTO)

Pe unde calcă Garda de Mediu cresc salcâmii (GALERIE FOTO)

Pe unde calcă Garda de Mediu Dolj cresc salcâmii. Se va întâmpla în oraşul Bechet. Primăria urbei de la malul Dunării a fost sancţionată, miercuri, cu o amendă de 5.000 de lei de către Garda de Mediu pentru nerespectarea prevederilor Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor.

Totul a pornit de la autosesizarea comisarului general al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu. Acesta a călătorit mai multe zile prin Dolj, descoperind tone de deşeuri aruncate la voia întâmplării. Deşeuri depozitate ilegal au existat şi pe un teren viran din oraşul Bechet (zona Zootehniei).

Comisari din cadrul Gărzii de Mediu Dolj s-au deplasat, miercuri, în zona respectivă pentru a verifica măsurile luate de autoritățile locale după autosesizarea comisarului general Octavian Berceanu.

Plantare de salcâmi pe o suprafaţă de circa 5.000 de metri pătraţi

Primăria Bechet se organizase şi trecuse la igienizarea suprafeţei respective, dar tot a fost amendată. Apoi a fost lăudată. Tot de către Garda de Mediu.

„Primăria Bechet a organizat o acțiune de salubrizare a zonei, la care au participat aproximativ 50 de persoane, angajați ai primăriei și voluntari. De pe o suprafață de aproape 6 hectare au fost adunate 4.500 de kg de deseuri de plastic, care au fost preluate de operatorul de salubritate al județului Dolj. Sperăm ca această acţiune să fie un exemplu pentru localitățile a căror stare de salubritate lasă de dorit”, a anunţat Garda de Mediu Dolj.

Asta nu a fost însă tot. Angajaţi ai Primăriei Bechet şi voluntari nu doar au igienizat zona, ci au plantat sălcâmi pe o suprafaţă de circa 5.000 de metri pătraţi. „Am adunat peste patru tone de gunoaie, în mare parte plastic. Am decis apoi să plantăm salcâmi, pe o suprafaţă de circa 5.000 de metri pătraţi. La această acţiune au participat circa 70 de persoane: angajați ai Primăriei Bechet, persoane care beneficiază de ajutor social, potrivit Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, şi voluntari“, a afirmat Adrian Glăvan, primarul oraşului Bechet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Covid-19: Bilanțul global al deceselor a depășit 4 milioane

Bilanţul global al deceselor asociate Covid-19 a depăşit joi...

ȘTIRI GdS

Covid-19: Bilanțul global al deceselor a depășit 4 milioane

Bilanţul global al deceselor asociate Covid-19 a depăşit joi 4 milioane, în timp ce multe ţări fac eforturi pentru a procura doze de vaccinuri...

Lista țărilor cu risc epidemiologic: Grecia a intrat în...

Grecia, una dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor, a intrat pe lista verde a țărilor cu risc epidemiologic scăzut, potrivit hotărârii adoptate joi...

Adolescentă lovită de un autobuz al cărui şofer băuse...

O fată de 15 ani a fost lovită, pe trecere de pietoni, joi după-amiază, de un autobuz al companiei de transport public din Iași,...

Vâlcea: Restricții de circulație pe DN64, DN7, DN7A și...

Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a anunțat că astăzi vor fi restricții de circulație pe DN 64, DN 7, DN 7A și DN 7CC....

Primele autobuze electrice BMC vin la Dăbuleni

Primele autobuze electrice BMC vin la Dăbuleni. Autorităţile din „Patria pepenilor“ au ales oferta firmei din Turcia pentru trei astfel de autobuze de circa 12 metri. Aşa arată un autobuz electric de dimensiuni medii produs de BMC Truck & Bus.

Profesorii din Dolj au intrat în competiţia pentru gradaţie...

Profesorii din Dolj au intrat în competiţia pentru gradaţie de merit