11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieGarda de Mediu a pus primăria Bechet să strângă gunoiul, apoi a amendat-o

Garda de Mediu a pus primăria Bechet să strângă gunoiul, apoi a amendat-o

Garda de Mediu Dolj și-a luat rolul în serios și la recomandările comisarului șef, Octavian Berceanu a devenit proactivă. prin urmare, reprezentanții GM Dolj au ajuns miercuri în localitatea doljeană Bechet.

Trebuie precizat că în urmă cu o săptămână, șeful Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu a ajuns și el aici și a fost șocat de gropile ilegale de deșeuri.

Prin urmare, o echipa de comisari din cadrul GNM CJ Dolj a efectuat o acțiune de inspectie în orașul Bechet, zona Zootehniei, pentru a verifica măsurile luate de autoritățile locale după autosesizarea comisarului general al GNM, Octavian Berceanu, privind starea de salubrizare a localității. Primăria Bechet a fost pusă să strângă deșeurile și apoi a fost amendată.

Când a venit inspecția, primăria s-a apucat de salubrizare, dar tot a fost amendată

„Pentru neconformitățile constatate, UAT Bechet a fost sancționată cu amendă în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor. Chiar în ziua inspectiei, Primaria Bechet a organizat o acțiune de salubrizare a zonei la care au participat aproximativ 50 de persoane, angajați ai primăriei și voluntari. De pe o suprafață de aproape 6 ha au fost adunate 4.500 de kg de deșseuri de plastic, care au fost preluate de operatorul de salubritate al județului Dolj. Sperăm ca aceasta actiune să fie un exemplu pentru localitățile a căror stare de salubritate lasă de dorit”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS